The Sub Compact Edition Review - The Sub Compact Edition biertap zwart

The Sub Compact Edition Review | 2L Krups Thuistap

Ben je in een klein gezelschap en wil je genieten van vers getapt bier, dan is The Sub Compact biertap de ideale thuistap. Waarom dit zo is, dat leggen we allemaal uit in deze blog. We gaan in op hoe The Sub Compact werkt, welke vaten geschikt zijn en hoe wij en anderen de The Sub compact beoordelen. Lees snel verder en ontdek of deze biertap iets voor jou is.

Update: The Sub Compact is niet meer verkrijgbaar

Beerwulf heeft aangegeven dat ze stoppen met de verkoop van The Sub Compact biertap per 07-05-2024. Beerwulf is de enige aanbieder van deze biertap, wat betekent dat deze biertap niet meer te verkrijgen is. De bijbehorende Sub vaten blijven nog wel 2 jaar beschikbaar. Dit geldt ook voor het onderhoud en de commerciële garantie. Mocht je op zoek zijn naar een andere biertap, check dan eens de volgende biertaps;

Of check onze blog over de top 5 biertaps voor thuis!

Wat is The Sub Compact Edition

The Sub Compact Edition is een compacte en professionele thuistap van Krups dat ideaal is voor het tappen van bier in kleinere gezelschappen tussen de 2 en 6 personen. The Sub Compact Edition is een relatief nieuw en wordt door zowel ons als andere bierliefhebbers als zeer goed ervaren. Dit komt omdat het een zeer gebruiksvriendelijke biertap is waarbij de prijs/kwaliteit goed in verhouding ligt. Als laatste tap je kwalitatief (speciaal)bier op een temperatuur van ongeveer 2 graden.

Hoe werkt The Sub Compact Edition

The Sub Compact Edition werkt heel gebruiksvriendelijk. Dit betekent dat een leek er zelfs eenvoudig mee overweg kan. Verder zijn er wel een paar dingen die je moet weten voordat je bier gaat tappen. Lees de onderstaande aanwijzingen of bekijk de video die uitlegt hoe The Sub Compact Edition werkt!

  • Bij het gebruik van The Sub Compact Edition is het aan te raden om de biertap al 1 uur voor gebruik aan te zetten. Dit advies geven we omdat het koelproces opgang moet komen. Met een rode knop aan de voorzijde van de biertap wordt aangegeven dat het koelproces bezig is. Zodra de rode knop op groen springt, is de juiste temperatuur van het koelproces bereikt en is het mogelijk om bier te tappen.
  • Het bier kan tot wel 2 graden worden gekoeld en blijft 15 dagen vers na opening.
  • Het plaatsen van het vat kun je direct aan de bovenzijde van de thuistap doen. Zorg er hierbij voor dat de taphendel losgekoppeld is. Bij het plaatsen van het vat is het belangrijk dat je de slang goed aan de biertap koppelt totdat het klikt zegt. Het zou zonde zijn als het bier wegloopt of het vat kapot gaat.
  • Wanneer het vat aangesloten is, kan de taphendel er weer op worden geplaatst en kan het perfecte biertje getapt worden.

Verschillende kleuren

Ben jij overtuigd van deze biertap, dan heb je ook nog eens de keuze tussen verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor een zwarte, grijze of rode biertap.

2 liter vaten bij The Sub Compact Edition

The Sub Compact is geschikt voor 2 liter vaten. Deze vaten zijn in meer dan 30 verschillende bieren te verkrijgen. Bij aankoop van een 2 liter vat is het aan te raden om het vat 6 tot 10 uur voor gebruik in de koeling te leggen. Door dit te doen is het vat goed gekoeld en tap je vers bier op een ongeveer 2 graden. Om te controleren of het bier koud genoeg is kun je aan de zijkant van het vat zien of het koelelement lichtblauw kleurt. Dit werkt hetzelfde als bijvoorbeeld bij de Grolsch pijpjes.

Tappen met The Sub Compact Edition

Als het moment daar is, wees er dan bewust van dat het eerste halve glas veel schuim bevat. Drink of gooi het schuim weg en spoel het glas met water. Nu je dit hebt gedaan kun jij jouw tapskills laten zien aan al jouw vrienden, collega’s of familieleden. Wil jij toch nog weten wat je moet doen om het perfect biertje te tappen. Lees dan onze blog over hoe je bier tapt in 4 stappen.

The Sub Compact Edition v.s. The Sub Classic

The Sub Compact is niet de enige Krups biertap. Enkele jaren geleden heeft Krups ook The Sub Classic op de markt gebracht. Helaas is dez biertap ook niet meer beschikbaar. Mocht je toch nog geïnteresseerd zijn in de verschillen, hieronder vatten we ze samen. De bijgevoegde afbeelding geeft ook een mooi overzicht van de verschillen.

De verschillen tussen de biertaps zit hem vooral in dat The Sub Compact iets kleiner is dan The Sub Classic. Daarnaast worden de Sub vaten bij The Sub Classic aan de voorzijde geladen en bij The Sub Compact gebeurt dit aan de bovenkant. Als laatste is het lichtje op The Sub Compact geen aan-/uitknop zoals bij The Sub Classic. Al met al zijn de verschillen minimaal.

The Sub Compact Edition beoordelingen

Als we kijken naar wat wij en andere bierliefhebbers vinden van The Sub Compact dan zien we dat de beoordelingen veelal positief zijn. Beginnend met het positieve blijkt dat The Sub Compact heel eenvoudig in gebruik is. Het vervangen van vaten gaat makkelijk en het onderhoud dat verricht moet worden is minimaal.

Ook is het een voordeel dat je steeds verschillende bieren kunt aanschaffen omdat je gebruik maakt van 2 liter vaten. Heb jij de behoefte aan iets anders of wil je speciaalbier proberen voor een feestje, dan is dit heel eenvoudig te regelen. Bij elk vat wat je koopt zit een slangetje inbegrepen. Voor de hygiëne is dit wel zo fijn. Ook de smaak en de koelheid van het bier worden als zeer positief ervaren. Het bier wordt redelijk snel koud en het koelsysteem werkt uitstekend. Dit zijn mooie reviews voor een thuistap.

Er zijn ook enkele minpunten te vinden over de The Sub Compact Edition. Allereerst dat de biertap lawaai maakt als er getapt wordt. Persoonlijk vind ik dit heel erg meevallen, maar kan als vervelend worden ervaren. Een ander minpunt is dat het tapsysteem soms wat vastloopt. Dit heeft vaak te maken met het niet goed installeren van de biertap. Hierdoor loopt soms het bier al uit de tap zonder dat je de taphendel gebruikt. Dit is meer een reminder voor jezelf om ervoor te zorgen dat je de vaten goed installeert. Als je dit goed doet, dan is er geen reden om bang te zijn!

Minpunten:

  • Temperatuur: Er is geen temperatuurindicator aanwezig.   
  • Grote groepen: The Sub Compact is niet geschikt als je met een grote groep bent. Je moet dan namelijk constant de vaten vervangen.

Positieve punten

  • Gezelschap: The Sub Compact is ideaal voor in een klein gezelschap.
  • Koelsysteem: The Sub Compact maakt gebruik van een goed koelsysteem.
  • Ruim aanbod vaten: Online is er een ruime keuze aan verschillende vaten

The Sub Compact vergelijken

Benieuwd naar andere biertap voor thuis?

Ben jij nou nog niet helemaal overtuigd dat The Sub Compact biertap wat voor jou is? Wees niet getreurd, er zijn nog meer thuistaps. Bekijk onze top 5 beste biertaps voor thuis. In deze review gaan in op op de 5 beste biertaps voor thuis. Zo verschillen de biertaps van dure kwaliteits taps tot eenvoudige biertorens voor op feestjes.

Wil jij gelijk voor goud gaan en de beste biertap aanschaffen die er momenteel is. Ga dan voor de Philips Perfect Draft. Deze thuistap is van hoge kwaliteit en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Met de Philips Perfect Draft kun je op elk moment van de dag een biertje tappen. Met fusten van 6 liter kun jij met vrienden en familie genieten van eigen getapte biertjes. Wil je meer weten over de Philips Perfect Draft biertap weten, check dan onze blog!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *