The Sub classic review - The Sub Classic zwart biertap

The Sub Classic Review | 2L Krups biertap


Een klassieke Krups biertap; The Sub Classic. In deze review kom jij te weten hoe wij en andere gebruikers The Sub Classic beoordelen. Wat vinden zij ervan, hoe werkt de biertap en waar moet jij op letten bij het aanschaffen. Lees snel verder en kom alle voor en nadelen te weten in deze The Sub Classic Review.

Let op: The Sub Classic is niet meer beschikbaar

Beerwulf heeft onlangs The Sub Classic uit het assortiment gehaald. Omdat Beerwulf de enige aanbieder is van The Sub Classic betekent dat deze biertap niet meer te bestellen is. Of The Sub Classic ooit weer terugkomt is niet bekend. Voor nu is het in ieder geval niet meer mogelijk om de biertap aan te schaffen. In deze review gaan we nog wel kort in op The Sub Classic. De 2 liter vaten zijn overigens nog steeds te bestellen. Mocht je op zoek zijn naar een andere biertap, check dan eens de volgende biertaps;

Of check onze blog over de top 5 biertaps voor thuis!

Wat is The Sub Classic

The Sub Classic is zoals gezegd classic, een goede eenvoudige professionele biertap. De gebruikers beoordelen deze thuistap als goed en het is samen met The Sub Compact een van de meest opvallende thuistaps van dit moment. The Sub Classic is een ontwerp van Krups en is een grotere versie van The Sub Compact Edition.

Hoe werkt The Sub Classic?

Naast dat het een mooie biertap is, wil je natuurlijk weten hoe The Sub classic werkt. The Sub Classic werkt vrij simpel. Het is alleen goed om vooraf een aantal aspecten te weten waardoor je geen problemen krijgt bij de installatie of het bier tappen. Lees onderstaande aanwijzingen of bekijk de video over hoe The Sub Classic werkt.

 • The Sub Classic werkt aan de hand van een temperatuurindicator. Deze temperatuurindicator geeft met een groen lampje aan dat het bier op de juiste temperatuur is. Alleen als het lampje groen is kun je goed bier tappen. Negeer je dit groene lampje toch, dan is de kans groot dat je veel schuim krijgt.
 • Daarnaast is het zeer aan te raden om de biertap al enige tijd voor gebruik aan te zetten. Dit is nodig om het koelproces op te starten.
 • Tijdens het gebruik is het ook verstandig om de thuistap aan te laten. Op deze manier blijft er genoeg druk op het vat zitten om het perfecte bier te tappen.
 • Verder kun je de biertap op elke plaats in je huis neerzetten. Het apparaat is voor gebruik binnenshuis bij een temperatuur tussen 12°C en 32°C. Plaats het op een vlak, schoon en droog oppervlak dat groot genoeg is. Zet het apparaat niet in de buurt van warmtebronnen of in direct zonlicht.

Verschillende kleuren

Naast de normale zwarte biertap heb jij als consument ook nog de keuze uit meerdere kleuren. Zo heb je de mogelijkheid uit grijs, rood, metallic rood, wit of zilver. Let wel op dat niet altijd de biertap op voorraad is. Het kan zijn dat jou favoriete kleur er niet bij zit.

TIP: Beerwulf is vaak de goedkoopste aanbieder als het gaat om het aanbieden van The Sub Classic.

Vaten bij The Sub Classic

The Sub Classic maakt gebruik van 2 liter vaten. De torp zoals de vaten ook wel worden genoemd zijn verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende bieren. De vaten worden eenvoudig vervangen aan de bovenzijde van de biertap.

Bij aankoop van een 2 liter vat is het de bedoeling dat het vat 6 tot 10 uur in de koeling ligt voor gebruik. Het koelen van de vaten is belangrijk om het lekkerste gekoelde bier te kunnen produceren tijdens het tappen. Om te controleren of het bier wel echt koud is kun je aan de zijkant van het vat zien of het koelelement lichtblauw kleurt. Dit werkt hetzelfde als enkele bierflesjes waar jij misschien bekend mee bent. Dit element op het vat is eenvoudig te herkennen. Het bier kan wel tot 2 graden worden gekoeld en blijft 15 dagen vers.

The Sub Classic v.s. The Sub Compact Edition

De verschillen in de verschillende functies van de Krups biertaps zijn in de onderstaande afbeelding te zien. Alle Sub vaten kunnen in alle verschillende modellen worden gebruikt. De verschillen zijn dat The SUB Compact iets kleiner is en de SUB Vaten aan de bovenkant worden geladen. Daarnaast is het lichtje op The SUB Compact geen aan-/uitknop zoals op THE SUB Classic. Je kunt The SUB Compact uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen.

Beoordelingen over The Sub Classic

Wat vinden de gebruikers eigenlijk van The Sub Classic? Uit de verschillende reviews en beoordelingen blijkt dat veel gebruikers positief zijn en duidelijke meningen hebben. Beginnend met het positieve blijkt dat The Sub Classic heel eenvoudig in gebruik is. Het vervangen van vaten gaat makkelijk en het onderhoud dat verricht moet worden is minimaal. Ook is het een voordeel dat je steeds verschillende bieren kunt aanschaffen. Heb jij de behoeften aan iets anders of wil je een speciaal bier proberen voor een feestje dan is dit heel eenvoudig te regelen.

Daarnaast zit bij elk vat dat je koopt een nieuw slangetje inbegrepen. Voor de hygiënische omstandigheden is dit zeer belangrijk. Ook de smaak en de koelheid van het bier worden als zeer positief ervaren. Het bier wordt redelijk snel koud en het koelsysteem werkt uitstekend. We kunnen concluderen dat de deze biertap goed in de smaak valt bij de gebruiker!

Echter zijn er ook een aantal minpunten te vinden. Allereerst geven een aantal gebruikers aan dat de biertap veel lawaai maakt als er getapt wordt. Of je dit vervelend vind ligt aan jou zelf. Een ander minpunt is dat het tapsysteem soms wat vast loopt. Dit heeft vaak te maken met het niet goed installeren van de biertap. Zorg er dus goed voor dat je weet hoe de biertap werkt en hoe de vaten verwisselt moeten worden. Als je The Sub Compact Classic goed installeert is er geen reden om bang te zijn!

Minpunten:

 • Kan als lawaaiig worden ervaren
 • Goede installatie verplicht

Pluspunten:

 • Eenvoudig in gebruik
 • Vervanging van vaten gaat eenvoudig
 • Weinig onderhoud
 • Hygiënisch
 • Goede kwaliteit bier
 • Goed koelsysteem

The Sub Classic vergelijken

Andere goed beoordeelde thuistaps

Ben jij nou nog niet helemaal overtuigd dat The Sub Classic biertap wat voor jou is? Wees niet getreurd er zijn nog meer thuistaps. Bekijk onze top 7 beste biertaps voor thuis. In deze review staan verschillende biertaps. Zo verschillen de biertaps van dure kwaliteits taps tot eenvoudige biertorens voor op feestjes.

Heineken Blade Thuistap 2021

” Degelijk systeem, eenvoudig te gebruiken van goede kwaliteit.
Goed gekoeld en elk glaasje perfect getapt. ”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *