Sub vaten - 2 liter torp

2 Liter SUB Vaten: Gebruik, Beoordelingen & Aanbieders

Ze worden als maar populairder, de SUB Vaten. Deze vaten zijn modern, compact, professioneel, makkelijk in gebruik en ideaal voor een gezellige avond. Maar zijn deze biervaten een trend of is dit blijvend? Wij krijgen veel vragen rondom deze biervaten. In deze blog geven nemen we je mee en geven we antwoord op alle vragen!

Wat zijn SUB Vaten

De SUB Vaten zijn biervaten die ook wel torps genoemd worden en alleen beschikbaar zijn in 2 liter vaten. De SUB Vaten zijn zeer trending. Dit komt omdat de biervaten compact, modern en zeer makkelijk in gebruik zijn. De SUB Vaten zijn alleen geschikt voor de The SUB Compact Edition en The SUB Classic biertap. Voor beide biertaps hebben we een uitgebreide review waarin we ingaan op de verschillen, hoe andere gebruikers de biertaps ervaren en hoe de SUB Vaten precies op de biertaps geïnstalleerd worden.

Helaas heeft Beerwulf – de enige aanbieder van de biertaps – besloten om vanaf mei 2024 zowel The Sub Classic als The Sub Compact uit het assortiment te halen. Dit betekent dat de biertaps niet meer verkocht worden. Mocht je de biertap al eerder hebben aangeschaft, dan is het uiteraard nog steeds mogelijk om SUB Vaten te gebruiken.

Sub vaten - 2 liter torp

Verschillende SUB Vaten

In totaal zijn er wel meer dan 30 verschillende SUB Vaten beschikbaar. Het assortiment verandert constant. Dit komt mede door de seizoensinvloeden en de toevoegingen van bijvoorbeeld lente en bockbier. Naast de seizoensbieren worden er ook vaten toegevoegd die blijvend zijn. Verder heb je een ruime keuze uit verschillende type bieren zoals, lager, blond, bock, IPA, dubbel etc. In de onderstaande lijst een kleine greep uit het assortiment.

Installatie SUB Vaten

De installatie van de SUB Vaten is heel eenvoudig, hygiënisch en gebruiksvriendelijk. Met een paar eenvoudig stappen tap je jouw eigen bier binnen enkele minuten. Wel is het belangrijk om het SUB vat al 6 tot 10 uur van te voren in de koelkast te bewaren. Zo tap je direct goed koud bier. Met een indicator aan de buitenzijde van het SUB vat wordt aangegeven of het vat op de juiste temperatuur is voor gebruik. Doe je dit niet, dan moet je eerst wachten totdat het koelsysteem de juiste temperatuur heeft bereikt om te gaan tappen.

Bij alle SUB Vaten is een slang inbegrepen. De slang is onder de deksel terug te vinden en zorgt voor een verbinding met de biertap en het vat. De slang moet goed worden vastgezet om te voorkomen dat er bier tijdens het tappen verloren gaat. Omdat bij alle SUB Vaten een slang is inbegrepen, ga je altijd hygiënisch te werk. Een van de voordelen bij het gebruik van SUB Vaten. In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de slang installeert.

Waar zijn de SUB Vaten te koop

De SUB Vaten zijn op alleen online te koop. Op dit moment kan het aanschaffen van de vaten alleen bij Beerwulf. Echter betekent dit niet dat het aanbod aan verschillende bieren laag is, integendeel zelfs. Beerwulf biedt veel verschillende bieren aan. De prijzen per vat verschillen, uiteraard zijn lager bieren goedkoper dan speciaal bieren. Het assortiment wordt steeds uitgebreid en bestaat momenteel al meer uit 30 verschillende bieren. Ben je benieuwd geworden? Neem een kijkje!

Vanwege de uitfasering van de biertaps zijn de SUB vaten nog 2 jaar te koop. Na deze periode zullen ook de SUB vaten niet meer verkocht worden.

Voor welke biertap zijn de SUB Vaten geschikt?

De SUB Vaten zijn voor twee biertaps geschikt, namelijk The SUB Compact Edition en de The SUB Classic. Maar zoals eerder aangekondigd worden beide biertaps niet meer verkocht. Wel kun je uiteraard nog steeds gebruik maken van de biertap en de SUB Vaten.

The Sub Classic v.s The Sub Compact Edition

The SUB Compact Edition

Let op: The Sub Compact wordt op dit moment niet meer verkocht.

The SUB Compact Edition is een biertap waar SUB vaten geschikt voor zijn. The SUB Compact Edition is een elegante biertap die zoals de naam al zegt compact is. The SUB Compact is een kleine, maar kwalitatieve goede biertap. The SUB Compact Edition is relatief goedkoop en heeft zeer goede reviews.

Maar hoe werken de SUB Vaten in combinatie met deze biertap? Bij het gebruik van de The SUB Compact is het zeer aan te raden om de biertap 30 minuten voor gebruik aan te zetten. Dit is nodig om het koelproces op te starten. Tevens is het aan te raden om de vaten al 6 tot 10 uur van te voren in de koelkast te leggen om goed gekoeld bier te kunnen tappen. Verder werkt The SUB Compact heel eenvoudig, het vervangen van de vaten gaat simpel en het onderhoud is minimaal. Het enige aandachtspuntje waar jij om moet letten is dat jij de SUB Vaten goed monteert. Doe je dit, dan tap jij zelf kwalitatieve heerlijke biertjes!

The SUB Classic

Let op: The Sub Classic wordt op dit moment niet meer verkocht.

The SUB Classic is de grotere versie van The SUB Compact. The SUB Classic is een elegante biertap dat met kwaliteit bier tapt. The SUB Classic is een simpele maar zeer professionele biertap. Gebruikers beoordelen deze biertap wederom als zeer goed. The SUB Classic valt onder het ontwerp van Krups en heeft net wat andere functionaliteiten dan The SUB Compact.

The SUB Classic werkt aan de hand van een temperatuurindicator. Met een groen lampje wordt aangegeven dat het bier op de juiste temperatuur is. Dit betekent dat het koelproces op de juiste temperatuur is en er vers koud bier getapt kan worden. Wel is het wederom verstandig om de biertap 30 minuten van te voren aan te zetten om het koelproces op gang te krijgen. Het bier kan tot 2 graden gekoeld worden en blijft tot wel 15 dagen vers.

Vergelijkbare berichten

15 reacties

 1. Beerwulf heeft duidelijk het monopolie. Veel te duur zo’n 2 ltr. vaatje. €5,- voor een vaatje pils moet genoeg zijn. En dan heb je nog niet eens Grolsch 😁

  1. Hi, Beerwulf heeft inderdaad een monopolie als het gaat om 2 liter vaten. De prijzen voor deze vaten zijn heel uitlopend. Voor echte speciaalbieren betaal je inderdaad meer. Echter zijn de bieren zoals Heineken, Amstel en Birra Moretti goed betaalbaar. Daarnaast heeft Beerwulf ook nog vaak acties lopen op verschillende vaten waardoor je nog minder betaald. Wat betreft Grolsch is de kans klein dat deze vaten er gaan komen. Beerwulf heeft namelijk een samenwerking met Heineken. Let dus vooral op de acties en de vaten zullen meer betaalbaar zijn. Als ik je verder nog kan helpen laat het me weten. Groeten, Bjarne

     1. Door monopoly beerwulf zijn de vaten veel te duur ik heb mijn sub weggegooid, flesjes, en zeker die uit Duitsland zijn ve voordeliger. Sub heeft zichzelf uit de markt geprijst, erg dom

 2. Veel te duur.. Als je ze ook ergens anders zou kunnen halen dan online, prima, maar als ik nu een paar vaatjes wil bestellen moet ik daar 9 euro verzendkosten bij betalen. Pas bij 8 is er sprake van gratis verzending, dat zou eerder 4 moeten zijn in mijn ogen om het aantrekkelijk te houden.

  1. Remco, daar valt zeker wat voor te zeggen. Duurzaamheid is de reden dat Beerwulf de vaten alleen per 8 gratis verzend. Met de lange houdbaarheid is het toch aan te raden ze per 8 te bestellen.

 3. Veel vaten zijn elke keer uitverkocht. Als je een melding krijgt dat ze er weer zijn, zijn ze ook zo weer weg. Waardeloos. Had nooit zo’n sub moeten kopen.

  1. Bock sub vaten zijn over het algemeen altijd wat duurder omdat het speciaalbier is. Relatief goedkoop zullen ze dan ook niet worden. Bij een eventuele aanbieding zou je ze wel kunnen proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *