Sub vaten - 2 liter torp

2 Liter SUB Vaten: Waar Kopen, Gebruik & Beoordelingen

Ze worden als maar populairder, de SUB Vaten. Deze vaten zijn modern, compact, professioneel, makkelijk in gebruik en ideaal voor een gezellige avond. Maar zijn deze biervaten een trend of is dit blijvend? Wij krijgen veel vragen rondom deze biervaten: ‘’wat zijn SUB Vaten?’’, ‘’welke verschillende SUB Vaten zijn er allemaal’’, ‘’waar zijn ze te koop en hoe installeer je de SUB Vaten op de biertap? In deze blog geven nemen we je mee en geven we antwoord op al deze vragen!

Wat zijn SUB Vaten

De SUB Vaten zijn biervaten die ook wel torps genoemd worden en alleen beschikbaar zijn in 2 liter vaten. De SUB Vaten zijn zeer trending. Dit komt omdat de biervaten compact, modern en zeer makkelijk in gebruik zijn. De SUB Vaten zijn alleen geschikt voor de The SUB Compact Edition en The SUB Classic biertap. Voor beide biertaps hebben we een uitgebreide review waarin we ingaan op de verschillen, hoe andere gebruikers de biertaps ervaren en hoe de SUB Vaten precies op de biertaps geïnstalleerd worden.

Sub vaten - 2 liter torps

Verschillende SUB Vaten

In totaal zijn er wel meer dan 30 verschillende SUB Vaten beschikbaar. Het assortiment verandert constant. Dit komt mede door de seizoensinvloeden en de toevoegingen van bijvoorbeeld lente en bockbier. Naast de seizoensbieren worden er ook vaten toegevoegd die blijvend zijn. Verder heb je een ruime keuze uit verschillende type bieren zoals, lager, blond, bock, IPA, dubbel etc. In de onderstaande lijst een kleine greep uit het assortiment.

Installatie SUB Vaten

De installatie van de SUB Vaten is heel eenvoudig, hygiënisch en gebruiksvriendelijk. Met een paar eenvoudig handelingen tap je jouw eigen bier binnen enkele minuten. Wel is het zeer noodzakelijk om het Sub vat al 6 tot 10 uur van te voren in de koelkast te bewaren. Met een indicator aan de buitenzijde van het Sub vat wordt aangegeven of het vat op de juiste temperatuur is voor gebruik. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je een tijdje moet wachten op het koelsysteem voordat de biertap koud bier serveert.

Bij alle SUB Vaten is een slang inbegrepen. De slang is onder de deksel terug te vinden en zorgt voor een verbinding met de biertap en het vat. De slang moet goed worden vastgezet om te voorkomen dat er bier tijdens het tappen verloren gaat. Omdat bij alle SUB Vaten een slang is inbegrepen, ga je altijd hygiënisch te werk. Een van de voordelen bij het gebruik van SUB Vaten. In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de slang installeert.

Waar zijn de SUB Vaten te koop

De SUB Vaten zijn alleen online te koop. Op dit moment kan het aanschaffen van de vaten alleen bij Beerwulf. Echter betekent dit niet dat het aanbod aan verschillende bieren laag is, integendeel zelfs. Beerwulf biedt veel verschillende bieren aan. De prijzen per vat verschillen, uiteraard zijn lager bieren goedkoper dan speciaal bieren. Het assortiment wordt steeds uitgebreid en bestaat momenteel al meer uit 30 verschillende bieren. Ben je benieuwd geworden? Neem een kijkje!

Voor welke biertap zijn de SUB Vaten geschikt?

De SUB Vaten zijn voor twee biertaps geschikt, namelijk The SUB Compact Edition en de The SUB Classic. Beide biertaps worden hieronder toegelicht.

The Sub Classic v.s The Sub Compact Edition

The SUB Compact Edition

The SUB Compact Edition is een biertap waar SUB vaten geschikt voor zijn. The SUB Compact Edition is een elegante biertap die zoals de naam al zegt compact is. The SUB Compact is een kleine, maar kwalitatieve goede biertap. The SUB Compact Edition is relatief goedkoop en heeft zeer goede reviews.

Maar hoe werken de SUB Vaten in combinatie met deze biertap. Bij het gebruik van de The SUB Compact is het zeer aan te raden om de biertap 30 minuten voor gebruik aan te zetten. Dit is nodig om het koelproces op te starten. Tevens is het aan te raden om de vaten al 6 tot 10 uur van te voren in de koelkast te leggen om goed gekoeld bier te kunnen tappen. Verder werkt The SUB Compact heel eenvoudig, het vervangen van de vaten gaat simpel en het onderhoud is minimaal. Het enige aandachtspuntje waar jij om moet letten is dat jij de SUB Vaten goed monteert. Doe je dit, dan tap jij zelf kwalitatieve heerlijke biertjes!

Beoordeling The SUB Compact Edition

Hieronder een aantal positieve en negatieve punten van The SUB Compact Edition. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op de reviews van gebruikers van deze biertap. Al met al kan er geconcludeerd worden dat dit een zeer goede biertap is!

Minpunten:

 • Alleen online vaten te bestellen
 • Goede installatie verplicht

Pluspunten:

 • Eenvoudig in gebruik
 • Vaten vervangen gaat eenvoudig
 • Weinig onderhoud
 • Hygiënisch
 • Goede kwaliteit bier
 • Goed koelsysteem

The SUB Classic

The SUB Classic is de grotere versie van The SUBCompact. The SUB Classic is een elegante biertap dat met kwaliteit bier tapt. The SUB Classic is een simpele maar zeer professionele biertap. Gebruikers beoordelen deze biertap wederom als zeer goed. Daarnaast is deze The SUBClassic een van de opvallendste biertaps van dit moment. The SUB Classic valt onder het ontwerp van Krups en heeft net wat andere functionaliteiten dan The SUB Compact.

Maar hoe werkt deze biertap dan precies. The SUB Classic werkt aan de hand van een temperatuurindicator. Met een groen lampje wordt aangegeven dat het bier op de juiste temperatuur is. Dit betekent dat het koelproces op de juiste temperatuur is en er vers koud bier getapt kan worden. Wel is het wederom verstandig om de biertap 30 minuten van te voren aan te zetten om het koelproces op gang te krijgen. Het bier kan tot 2 graden gekoeld worden en blijft tot wel 15 dagen vers.

Beoordeling The SUB Classic

Hieronder de positieve en negatieve reacties van de gebruikers over de The SUB Classic. Uit de beoordelingen blijkt dat veel gebruikers positief zijn!

Minpunten:

 • Vaten zijn alleen online te koop
 • Goede installatie verplicht

Pluspunten:

 • Eenvoudig in gebruik
 • Vervanging van vaten gaat eenvoudig
 • Weinig onderhoud
 • Hygiënisch
 • Goede kwaliteit bier
 • Goed koelsysteem

Vergelijkbare berichten

14 reacties

 1. Beerwulf heeft duidelijk het monopolie. Veel te duur zo’n 2 ltr. vaatje. €5,- voor een vaatje pils moet genoeg zijn. En dan heb je nog niet eens Grolsch 😁

  1. Hi, Beerwulf heeft inderdaad een monopolie als het gaat om 2 liter vaten. De prijzen voor deze vaten zijn heel uitlopend. Voor echte speciaalbieren betaal je inderdaad meer. Echter zijn de bieren zoals Heineken, Amstel en Birra Moretti goed betaalbaar. Daarnaast heeft Beerwulf ook nog vaak acties lopen op verschillende vaten waardoor je nog minder betaald. Wat betreft Grolsch is de kans klein dat deze vaten er gaan komen. Beerwulf heeft namelijk een samenwerking met Heineken. Let dus vooral op de acties en de vaten zullen meer betaalbaar zijn. Als ik je verder nog kan helpen laat het me weten. Groeten, Bjarne

 2. Veel te duur.. Als je ze ook ergens anders zou kunnen halen dan online, prima, maar als ik nu een paar vaatjes wil bestellen moet ik daar 9 euro verzendkosten bij betalen. Pas bij 8 is er sprake van gratis verzending, dat zou eerder 4 moeten zijn in mijn ogen om het aantrekkelijk te houden.

  1. Remco, daar valt zeker wat voor te zeggen. Duurzaamheid is de reden dat Beerwulf de vaten alleen per 8 gratis verzend. Met de lange houdbaarheid is het toch aan te raden ze per 8 te bestellen.

 3. Veel vaten zijn elke keer uitverkocht. Als je een melding krijgt dat ze er weer zijn, zijn ze ook zo weer weg. Waardeloos. Had nooit zo’n sub moeten kopen.

  1. Bock sub vaten zijn over het algemeen altijd wat duurder omdat het speciaalbier is. Relatief goedkoop zullen ze dan ook niet worden. Bij een eventuele aanbieding zou je ze wel kunnen proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *