Hoe tap je bier | Het perfecte biertje in 4 stappen

Hoe tap je bier? | In 4 stappen het perfecte biertje tappen

Hoe tap je bier is een vraag die vaak gesteld wordt door veel mensen. Het tappen van bier is niet zo eenvoudig zoals de meeste mensen soms denken. Het vergt de nodige vakmanschap en handelingen die je onder de knie moet krijgen. Een vak apart, maar wie wil dat nou niet, een perfect biertje!

Wat jij graag wil is dat je een perfecte tweevingerschuimlaag kan tappen bij elk biertje zonder dat je er over hoeft na te denken. Dus wil jij indruk maken op je vrienden of collega’s? Leer in 4 eenvoudige stappen hoe je het perfecte biertje tapt.

The Sub Compact Edition Zwart – Biertap

Beste biertaps voor thuis | THE SUB Compact Zwart

” Erg fijn voor feestjes, maar ook voor in het weekend een glaasje. Bier is goed koud en blijft lang goed! ”

Bier tappen in 4 eenvoudige stappen

Stap 1: Spoel je glazen

Hoe tap je bier? Het begint allemaal bij stap 1: Spoel je glazen. Het spoelen van je glazen is belangrijk om vuil en andere bacteriën achter te laten. Het spoelen gebeurt in stromend water met spoelborstels waarmee de glazen worden gereinigd. Het is daarbij belangrijk dat je de glazen laat uitdruppen nadat je gespoeld hebt. Er mag namelijk geen spoelwater achterblijven. Weet je het niet zeker? Doe het gewoon nog een keer. Uiteindelijk moet het glas goed helder zijn. Verder is het zeker aan te raden om te spoelen in koud water, hoe kouder hoe beter!

Tip: Het is goed om je spoelborstels op zijn tijd te verwisselen. Het vuil blijft achter in de spoelborstels, zorg er dus voor dat de glazen goed schoon worden en blijven. Aanrader is om dit eens per maand te doen.

Bar Professional Spoelborstel Kunststof voet – 3-delig

Hoe tap je bier | Spoelborstels

” Ik ben zeer tevreden over dit artikel. Wat ik vooral goed vind: Duurzaam, Sterk, Handig in gebruik! ”

Stap 2: Schuin houden

Het wordt nu tijd om te gaan tappen. Wat belangrijk is bij het tappen van bier is dat je het glas altijd schuin houdt. Dit doe je in een hoek van 45 graden. Laat het eerste beetje uit de tapkraan lopen en houd daarna je glas direct schuin eronder en laat het bier op de binnenkant van het glas komen. Let wel op dat de tapmond het glas niet raakt.

Hoe tap je bier | Heineken Blade 2021 Thuistap

Stap 3: Taphendel open en sluiten

Het openen van de taphendel is belangrijk om een goed biertje te kunnen tappen. Het draait namelijk om de druk waarmee het bier eruit komt. Hoe minder druk, hoe groter de kans op schuim. Bij het tappen van bier is het daarom belangrijk dat je de taphendel in een vloeiende beweging naar beneden drukt. De taphendel moet daarbij helemaal naar beneden zijn gedrukt om de meeste druk te krijgen. Doe je dit niet dan is de kans op een perfect biertje minder.
Wanneer het glas voor drie kwart vol is dan is het aan te raden om het glas rechtop te houden. Laat nu het laatste bier in het glas vloeien totdat het vol is en sluit de tapkraan door de taphendel weer rechtop te duwen. Laat nu het bier uitmonden op het druiprek. Het is aan te raden om dit niet onder de tapmond te doen.

Tip: Als je een nieuwe fust gebruikt bij het tappen van bier is het goed mogelijk dat bij het tappen van bier heel veel schuim komt. Laat daarom de eerste 2 biertjes rustig staan, dit ligt niet aan jou.

Stap 4: Afschuimen en uitserveren

Ga direct na het tappen met een vochtige afschuimer het bier afschuimen. Doe dit wanneer het bier nog opkomt. Het afschuimen doe je door met een vloeiende beweging over het glas te gaan. Je haalt nu het overtollige schuim weg. Als alles nu goed is gegaan bevat het bier een tweevingerschuimlaag. Als jij dit voor elkaar krijgt heb jij het perfecte biertje getapt!

Nu is het tijd om te gaan uitserveren. Doe dit voor je vrienden, collega’s of je klanten. Met deze stappen kun jij het perfect biertje tappen voor iedereen! Succes en geniet ervan!

Het prefect getapte biertje

Hoe tap je bier?

Tapcursus

Wil jij het tappen van bier leren van een echte professional? Heineken biedt een tapcursus aan. Bij deze tapcursus komt een echte professional langs de deur jou uitleggen hoe je het perfecte biertje tapt. Heineken noemt deze mensen de Global Draught Masters. Dit zijn trainers die in elke omstandigheid in staat zijn om het perfecte biertje te tappen.

Nu heb jij de kans op dit ook gratis te krijgen. Dit kan bij een bedrijf of gewoon thuis bij jouw aan tafel. De enige voorwaarde is dat je de Heineken Blade hebt geïnstalleerd. Nodig je vrienden en familie uit en creëer een ervaring die je nooit meer vergeet. Voor meer informatie, klik op de afbeelding van de Draught Masters hieronder.

De Draught Master komt 1 uur bij jouw langs en leert je alle tips en tricks van de Heineken Blade en natuurlijk om jou de perfecte biertjes te laten tappen.

Hoe tap je bier | Heineken Tapcursus draught master

Bierbrouwpakket voor thuis

Bekijk onze blog over de beste bierbrouwpakketten voor thuis om te zien welke bierbrouwpakketten het beste worden ervaren, wat de voordelen en nadelen zijn en wat de verschillen zijn.

Brew Monkey Bierbrouwpakket – Compleet Blond bier

Brew Monkey Bierbrouwpakket compleet

Uitstekend en helemaal compleet pakket voor de thuisbrouwer. Duidelijke handleiding en het belangrijkste: je maakt er thuis een heerlijk bier van. Aanrader!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *