Heineken Blade Biertap - Thuistap met 8 liter fusten

Heineken BLADE: De perfecte biertap voor jouw thuisbar

Heb je ooit overwogen om de ervaring van een café naar je eigen woonkamer te halen? Met de Heineken Blade Biertap is dat nu eenvoudiger dan je denkt. In deze blog duiken we in de ins en outs van deze professionele biertap. We gaan in op hoe het werkt, de functionaliteiten, vaten en hoe wij en anderen de thuistap beoordelen. Lees snel verder en ontdek het zelf!

Wat is de Heineken Blade Biertap

De Heineken Blade biertap is een professionele mobiele tapinstallatie dat ontworpen is om premium kwaliteitsbier te serveren. De Heineken Blade tap is geschikt voor in de horeca, maar ook in je thuisbar, het café of in de mancáve. Doordat de Heineken Blade een klassiek ontwerp is, past het vrijwel in elke omgeving. De Heineken Blade is daarom geschikt voor een avond met vrienden, een BBQ of een chique feestje.

Naast dat de Heineken Blade er professionele uitziet, beschikt de thuistap ook over een goede techniek. Hiermee bedoelen we dat iedereen, of je nu een beginner of expert bent, gemakkelijk een biertje kan tappen. De Heineken Blade maakt gebruik van 8 liter vaten, oftewel de Heineken Blade Fusten. Met keuze uit meerdere bieren, geniet je – waar je ook wilt – van vers getapt bier.

Hoe werkt de Heineken Blade

De Heineken Blade is gebruiksvriendelijk en is in een aantal stappen eenvoudig te installeren. De Heineken Blade komt in twee delen: een machine en een koepel. Het in elkaar monteren van deze onderdelen is vrij simpel. In onderstaande video wordt dit toegelicht.

Vervolgens kun je beginnen met het monteren van het taphandvat. Het taphandvat monteer je aan de voorzijde van de biertap en is met een bijgeleverde sleutel vast te zetten. De Heineken Blade is nu in principe klaar voor gebruik.

Maar… het is essentieel om de Heineken Blade fusten minimaal 16 uur voor gebruik in de koelkast te leggen. Dit zorgt ervoor dat je bij gebruik van de Blade goed koud bier kunt tappen. Bij het monteren van de fust is het belangrijk om de slang goed los te maken van het vat. Vervolgens kun je de oranjebutton in het vat omlaag drukken tot het klikt zegt. Dit geeft aan dat het fust klaar voor gebruik is.

Je kunt nu de tapklep openen en de fust met de slang naar de voorzijde monteren in de tapklep. Als de slang is geïnstalleerd, mag de tapklep gesloten worden en de rode dop van de tapmond verwijderd worden. Steek de stekker in het stopcontact en de Heineken Blade is klaar voor gebruik!

Onthoudt dat de biertap altijd aan moet staan als de fust is geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het bier op de goede temperatuur blijft. Als laatste is het nog mogelijk om de schakelaar aan te zetten van de dome en de meters. Dit geeft nog meer sfeer en zo zie je nog beter wat je doet. Heb je nog vragen meer vragen over hoe de Heineken Blade werkt? Onderstaande video laat dit precies zien!

Functionaliteiten van de Heineken Blade

De Heineken Blade zorgt voor een ervaring zoals jij die kent op een evenement, restaurant of kroeg. Dit biertapsysteem koelt je bier namelijk tot 2 graden en houdt het tot wel 30 dagen vers. Zonder de noodzaak voor externe koolzuurtanks of structureel onderhoud, is het simpelweg gewoon de stekker in het stopcontact en je kunt beginnen met tappen.

De Heineken Blade biedt meerdere functies om je tapervaring te verbeteren. Een niveau-indicator en temperatuurmeter houden je op de hoogte van de hoeveelheid en temperatuur van je bier. Voor extra sfeer en licht tijdens het tappen, heeft de Blade zelfs een lichtknop. De thuistap heeft leuke functionaliteiten die de bierervaring van het café naar jouw woonkamer halen. Hieronder vatten wij de functionaliteiten van de thuistap nog even samen.

 • Bier tot 2 graden gekoeld
 • Bier blijft tot 30 dagen vers
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lichtknop
 • Temperatuurmeter
 • Niveau-indicator
 • 8 liter fusten
 • Vergrendelingsknop
Heineken Blade biertap - Heineken Blade met vers getapt biertje

Specificaties Heineken Blade

De biertap zier er leuk uit, maar wat zijn de specificaties? Van afmetingen tot geluidsniveau, hier zijn de specificaties die deze thuistap onderscheiden. Mocht je nog niet genoeg informatie hebben, bekijk de handleiding die we hebben bijgevoegd.

Specificaties:

 • Afmetingen:                   590 x 471 x 290 mm
 • Gewicht machine:          17.6 kg
 • Gewicht fust:                  8,4 kg
 • Gewicht + fust:              26 kg
 • Koelen:                           Tot 2°C
 • Biercapaciteit:                 8 L
 • Energielabel:                   A+
 • Geluidsniveau:                54.4 – 70 db

Download handleiding

Heineken Blade Fusten

De Heineken Blade fusten zijn vaten die een inhoud hebben van 8 liter. Deze fusten zijn 4x zo groot zijn als de fusten voor de verschillende SUB vaten. Uit deze 8 liter fusten kunnen ongeveer 30 biertjes worden getapt. Het bier kan tot wel 30 dagen na opening vers blijven en kan gekoeld worden tot 2 graden.

Het is handig om de biervaten op een koele, droge plek te bewaren, weg van direct zonlicht, om de smaak en versheid te houden. Tevens is het vervangen van een fust een fluitje van een cent. Let daarnaast wel op dat de fust voor gebruik minimaal 16 uur gekoeld heeft in de koelkast! Dit is nodig om tijdens het tappen goed gekoeld bier te kunnen serveren.

Voor de 8 liter fusten zijn verschillende bieren beschikbaar. Enkele voorbeelden van fusten die op de Blade gemonteerd kunnen worden zijn; Heineken, Affligem Blond en Heineken 0.0, Birra Moretti, Amstel Radler, Edelweiss en Lagunitas IPA. Daarnaast is het ook mogelijk om te combineren met verschillende fusten. Verder zit er geen statiegeld op de fusten. Na gebruik van de fusten kun je deze bij het plastic weggooien.

Waar zijn de fusten te koop?

De Heineken Blade fusten zijn te koop bij een aantal aanbieders. Albert Heijn en Beerwulf zijn de twee bekendste verkooppunten waar je deze fusten kunt bestellen. De prijzen kunnen variëren, dus het is de moeite waard om ze te vergelijken. De prijzen verschillen van €25 tot €40 euro, afhankelijk van de fust die jij graag wilt bestellen. Het enige aandachtspunt is dat de fusten alleen online te bestellen zijn.

Beerwulf verkoopt ook startpaketten. Deze pakketten bevatten naast de Blade biertap ook 2 fusten. Dit is een ideaal voor degenen die net beginnen met hun thuisbrouwavontuur. Vergeet niet dat deze fusten alleen online te bestellen zijn. De levertijden zijn overigens zeer kort. Vaak heb jij jouw bestelling binnen enkele dagen binnen.

Ultieme ervaring met de Heineken Blade

Het serveren van het perfecte biertje met de Heineken Blade begint bij het glaswerk. Een schoon, vetvrij glas is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat er een goede schuimkraag ontstaat en de aroma’s van het bier behouden blijven. Wanneer je het bier tapt, is de juiste techniek om het glas in een hoek van 45 graden te houden, waarbij het glas langzaam rechtop wordt gebracht naarmate het vult.

De temperatuur van het bier is ook zeer belangrijk. De Heineken Blade koelt je bier tot 2 graden Celsius, wat de ideale temperatuur is voor de meeste bieren. Daarnaast blijft het bier in de Blade tot 30 dagen vers, waardoor je altijd klaar bent om een perfect gekoeld biertje te serveren​.

Ten slotte is de schuimlaag een belangrijk onderdeel van het perfecte biertje. Een goede schuimlaag beschermt het bier tegen oxidatie en helpt de smaak en aroma’s te behouden. Met de Blade biertap kun je de perfecte schuimlaag creëren voor elk biertje dat je tapt. Mocht je meer willen weten over hoe je het prefecte biertje tapt, lees dan onze blog over hoe tap je het perfecte bier of check onderstaande video!

Waar koop je de Heineken Blade

De Heineken Blade is te koop bij Beerwulf. Dit is de officiële aanbieder van deze biertap. De Heineken Blade is alleen online te bestellen en wordt binnen enkele dagen verzonden. Op de website van Beerwulf is het mogelijk om een startpakket aan te schaffen. Een startpakket bevat de Blade biertap met dome en 2x 8 liter vaten. Binnen deze vaten heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen Heineken original, Heineken 0.0, Birra Moretti en Affliglem blond. Binnen deze keuzes is er geen optie om te combineren met de vaten. De prijs voor de startpakketten ligt op €488. Mocht je alleen een Heineken Blade willen inclusief dome, dan ligt de prijs op €459.

Heineken Blade met 4 bierfusten

Heineken Blade reviews en beoordelingen

De Heineken Blade biertap heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen van bierliefhebbers en feestgangers. Maar wat zijn de echte voor- en nadelen van dit apparaat? We hebben onze eigen ervaring gecombineerd met reviews van andere bierliefhebbers.

Voordelen:

 • Klassiek ontwerp: Een stijlvolle biertap voor elke setting.
 • Grote capaciteit: Elk fust bevat 8 liter, wat neerkomt op ongeveer 24 biertjes.
 • Geen CO2-cartridges: Gebruikt samengeperste lucht voor een vlotte bierstroom.
 • Langdurige versheid: Het bier blijft tot 30 dagen vers na opening.
 • Eenvoudig in gebruik: Zelfs beginners kunnen genieten van een perfect getapt biertje.
 • Barervaring thuis: Transformeer je woonkamer of tuin in een mini-pub.

Nadelen:

 • Prijs: Een investering die sommigen misschien veel vinden.
 • Beperkt bierassortiment: Minder variatie in biervaten in vergelijking met sommige andere biertaps.
 • Onderhoud: Regelmatige schoonmaak is nodig, vooral om vuilopbouw te voorkomen. al moet dit natuurlijk ook bij de andere biertpas.

Conclusie: De Heineken Blade biertap biedt een authentieke barervaring voor thuis, ideaal voor zowel casual drinkers als echte bierliefhebbers. Hoewel er enkele nadelen zijn, laten de meeste reviews zien dat de voordelen opwegen tegen de nadelen.

FAQ – Heineken Blade

#1 Zijn er Heineken Blade aanbiedingen?

Beerwulf maakt vaak gebruik van tijdelijke aanbiedingen. Dit geldt ook voor de Heineken Blade. Het is aan te raden om regelmatig de website te bezoeken.

#2 Hoe werkt de installatie van de Heineken Blade

Het installeren van de Heineken Blade is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Binnen enkele stappen is de thuistap geïnstalleerd. In het blogartikel gaan we dieper in op de installatie hiervan. In een uitgebreide instructievideo wordt je stap voor stap meegenomen.

#3 Wat is het verschil tussen de heineken blade en the sub?

Het belangrijkste verschil is de capaciteit van de fusten. The Sub gebruikt fusten met een capaciteit van slechts twee liter bier, wat maximaal acht glazen is. De Blade daarentegen maakt gebruik van 8 liter fusten, waarmee je tot 30 biertjes kunt tappen.

#4 Zijn er verschillende startpakketen beschikbaar?

Er zijn verschillende startpakketten beschikbaar. Het basispakket bestaat uit een Blade thuistap in combinatie met twee fusten van één merk. Er zijn ook combipakketten waarbij je twee fusten van verschillende biermerken ontvangt, dertig bierglazen en een afschuimer.

#5 Hoeveel biertjes haal je uit een Blade fust?

Uit een 8 liter fust haal je ongeveer 24 biertjes van 33cl.

#6 Hoe lang blijft het bier na opening nog vers?

Na opening blijft het bier 30 dagen vers.

#7 Is de Heineken Blade het waard?

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan de Heineken Blade het zeker waard zijn. De voordelen wegen zeker op tegen de enkele nadelen. De biertap is geschikt voor zowel een beginner als een echte bierliefhebber.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Goedemiddag, ik bestel altijd bierviltjes bij mijn blade 0.0 ik kom met dat beerwulf niet verder , waar kan ik deze bestellen , met vriendelijke groeten Koen Vrijhof

  1. Hi Koen, op Beerwulf verkopen ze inderdaad geen losse bierviltjes. Wel is het mogelijk om bij Beerwulf een pakket aan te schaffen met Heineken bierglazen, een barmat en bierviltjes. Wellicht is dit wat voor jou. Wil je toch alleen losse bierviltjes raad ik je aan om deze op een andere website los te kopen zoals op bol.com. Laat me weten als je nog meer vragen hebt! Groeten Bjarne.

 2. Gaan jullie ook weizen bier in de handel nemen voor de blade biertap
  Ik wil ook een blade biertap voor thuis
  Maar ik zie weizen bier er niet tussen
  Die vind ik namelijk lekker

  1. Hi Regine,
   Momenteel is Edelweiss in de verkoop als weizenbier. Dat is de enige maar zeker een goede optie! Verder is het wachten tot Beerwulf nieuwe vaten op de markt gaat brengen. Groeten, Bjarne | Bierkanjer

 3. Als je een fust in de Blade gezet hebt en wil dit 30 dagen goed houden, hoeft dan alleen de aan uit schakelaar aan de zijkant aan te staan of moet ik de onderste schakelaar op de voorzijde aan blijven? De verlichting mag neem ik aan gewoon uit.

  1. Hi Erwin, beide schakelaars moeten aanblijven. De schakelaar aan de voorzijde zorgt ervoor dat het fust onder druk wordt gezet nadat deze geplaatst is. Dit zorgt ervoor dat het bier onder de juiste druk blijft, wat bijdraagt aan het vers houden ervan. De verlichting kan inderdaad wel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *