Brew Monkey bierbrouwpakket review - Brew monkey starterspakket

Brew Monkey Bierbrouwpakket Review | Zelf thuis bier brouwen

Met het Brew Monkey bierbrouwpakket kun je zelf eenvoudig bier brouwen. Maar welk starterspakket moet je nu aanschaffen? Welke materialen heb je nodig en wat vinden andere gebruikers eigenlijk van de bierbrouwpakketten? Deze review geeft antwoord op alle vragen!

Inhoud van het bierbrouwpakket

De inhoud van het Brew Monkey bierbrouwpakket is afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Zo is er de keuze uit het basis, compleet, luxe en premium bierbrouwpakket. In de onderstaande opsomming gaan we uit van het basis bierbrouwpakket. In dit Brew Monkey bierbrouwpakket basis ontbreken een aantal materialen die wel terug te vinden zijn in de andere bierbrouwpakketten. Overigens is in elk pakket hop, mout en gist aanwezig.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Afgemeten hopt, mout en gist
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Keuze uit verschillende bieren
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Gistemmer met bijbehorend kraantje
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Waterslot
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Handleiding

Let op: de compleet, luxe en premium Brew Monkey bierbrouwpakketten bevatten meer materialen!

Uitleg van het bierbrouwpakket

Ben je benieuwd hoe het brouwproces eruit ziet en wat je allemaal kan verwachten? Logisch! Gelukkig heeft Brew Monkey zelf een stappenplan gemaakt voor het brouwen van je eigen bier. In de onderstaande video wordt er stap voor stap ingegaan op het brouwen van je eigen bier met het Brew Monkey bierbrouwpakket.

Verschillende type bieren

Naast de verschillende bierbrouwpakketten zijn er ook verschillende type bieren. Dit houdt in dat jij de mogelijkheid hebt om je eigen favoriete bier te brouwen. Er zijn 5 verschillende smaken bier waar jij uit kunt kiezen.

 • Blond
 • Weizen
 • Tripel
 • IPA
 • Wit

Verschillende Bierbrouwpakketten

Brew Monkey heeft veel verschillende bierbrouwpakketten. Maar wat zijn nu precies de verschillen en waar moet jij op letten als je een van de thuisbrouwpakketten aanschaft? In de volgende alinea’s wordt hier uitgebreid op ingegaan.

BASIS bierbrouwpakket

Wil je het simpel en goedkoop houden? Of weet je nog niet goed of het brouwen van bier wel echt jouw ding is? Dan is de basis starterspakket een goed product voor jou! Dit bierbrouwpakket voor thuis is ideaal wanneer je kennis wil maken met het brouwen van bier.

Het is minder compleet maar heeft zeker de benodigdheden om zelf bier te kunnen brouwen. Zo bevat dit pakket een vestigingsemmer met tapkraan en een waterslot. Daarbij wordt wederom de juiste hoeveelheid afgemeten hop, mout en gist bijgevoegd zodat je zelf eenvoudig kan beginnen. Verder zit er een Nederlandstalige handleiding bij. Met de bijgeleverde handleiding en handige video’s begeleidt Brew Monekey jou door het brouwproces.

Een nadeel van dit basis bierbrouwpakket is dat er geen 2 soeppannen van 10 liter, vergiet, kookthermometer en een roerspaan aanwezig zijn. Tevens ontbreken er 12 beugelflessen om het bier te bottelen. Deze nadelen kun je praktisch oplossen door je eigen producten te gebruiken. Ook is het mogelijk om alle ontbrekende producten los aan te schaffen. Al met al zijn de juiste producten in dit bierbrouwpakket aanwezig om aan de slag te gaan met het brouwen van je eigen bier!

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Afgemeten hop, gist en moet
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Vestigingsemmer met tapkraan
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Waterslot
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Handleiding

[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] 2 soeppannen van minimaal 10 liter
[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] Thermo en Hydrometer
[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] Vergiet en roerspaan
[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] Kroonkurkapparaat + 30 kroonkurken
[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] Maatglas
[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] 15 lege bierflesjes

COMPLEET bierbrouwpakket

Wil je eindelijk eens zelf bier brouwen of zoek jij een uniek cadeau? Zoek niet verder! Je hebt het gevonden. Het meest gekozen starterspakket voor het brouwen van bier is het starterspakket compleet van Brew Monkey.

Dit bierbrouwpakket voor thuis bevat alles wat jij nodig hebt om bier te gaan brouwen. Het pakket bevat een extra maatglas, hydrometer, thermometer, kroonkurkapparaat en kroonkurken om zelf flesjes te bottelen. Daarnaast zijn er diverse uitbreidingen beschikbaar met handige tools die je kan gebruiken bij het brouwen. Verder ben je ook nog eens duurzaam bezig, want de bijgeleverde vergistingsemmer is herbruikbaar. Als je de smaak te pakken hebt dan bestel je de volgende keer alleen nog maar een los ingrediëntenpakket.

Met de bijgeleverde handleiding en handige video’s begeleidt Brew Monkey jou door het brouwproces. Mocht je toch nog vragen hebben dan is Brew Monkey snel bereikbaar via WhatsApp en Messenger.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Alle materialen en ingrediënten wat het basispakket bevat
Extra +
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Maatglas
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Kroonkurkapparaat + 30 kroonkurken
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Hydrometer
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”]Thermometer

[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] 2 soeppannen van minimaal 10 liter
[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] Roerspaan en vergiet
[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] 15 lege bierflesjes

LUXE bierbrouwpakket

Wil jij nou voor het ultieme resultaat gaan? Dan is het luxe starterspakket wat voor jou! Naast het complete pakket voor het brouwen van bier bevat het ook 15 lege bierflesjes om je bier te kunnen bottelen. Wil jij dus gelijk je eigen bier brouwen en het kunnen bottelen, dan is dit het luxe bierbrouwpakket voor thuis wat jij zoekt!

Dit pakket bevat alles wat je moet hebben om zelf bier te brouwen. Verder is er wederom een Nederlandstalige handleiding bijgevoegd. Met de bijgeleverde handleiding en handige video’s begeleidt Brew Monekey jou door het brouwproces.


[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Alle materialen en ingrediënten wat het compleetpakket bevat
Extra +
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] 15 lege bierflesjes


[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] 2 soeppannen van minimaal 10 liter
[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] Roerspaan en vergiet

PREMIUM bierbrouwpakket

Wil je gelijk voor goud gaan en weet jij vooraf zeker dat dit Brew Monkey bierbrouwpakket echt wat voor jou is. Dan is het premium starterspakket de ideale oplossing. Dit pakket bevat alle onderdelen die in alle voorgaande pakketten ook zitten. Je hebt de keuze tussen de verschillende smaken en alle onderdelen om te bottelen zijn aanwezig. Maar wat maakt dit bierbrouwpakket dan speciaal?

De uniekheid zit hem in 3 onderdelen. Dit premiumpakket bevat namelijk een reiningsmiddel, ontsmettingsmiddel en een flessenborstel. Deze onderdelen zijn dus echt bedoeld voor een volgende keer. Weet jij zeker dat jij aan dit Brew Monkey bierbrouwpakket een hobby gaat overhouden. Dan hoef jij niet verder te kijken en is dit biebrouwpakket echt voor jou gemaakt!

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Alle materialen en ingrediënten wat het luxe pakket bevat
Extra +
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Flessenborstel
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Reiningsmiddel Chemipro Oxi
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Ontsmettingsmiddel Chemipro Oxi

[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] 2 soeppannen van minimaal 10 liter
[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] Roerspaan en vergiet

Beoordeling Brew Monkey bierbrouwpakketten

Natuurlijk zijn de thuisbrouwpakketten verschillend en hebben alle pakketten verschillende ingrediënten en materialen. Maar wat vinden gebruikers nu eigenlijk van de bierbrouwpakketten in het algemeen. Wat zijn de pluspunten en waar lopen gebruikers eventueel tegen aan.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Handig in gebruik
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Goede kwaliteit
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Leuk cadeau en compleet pakket
[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”b”] Fraai design

[wp-svg-icons icon=”close” wrap=”b”] Bij het starterspakket heb je zelf nog veel producten en ingrediënten nodig

Brew Monkey vergelijken

Top 5 beste bierbrouwpakketten voor thuis

Ben je nog niet helemaal zeker of de Brew Monkey bierbrouwpakketten wat voor jou zijn. Neem dan een kijkje in onze blog over de top 5 beste bierbrouwpakketten voor thuis. In deze blog gaan we in op alle voor en nadelen van de verschillende thuisbrouwpakketten en wat andere gebruikers eigenlijk van deze producten vinden.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Hoi, ik heb het brouwpakket (tripel) van mijn kinderen cadeau gekregen met vaderdag. 🎁
  Ik vond het leuk om het brouwproces eens zelf te kunnen/ mogen doen tesamen met mijn oudste zoon. 👍🎶
  Na het bottelen heb ik het 5 weken laten staan.
  Vandaag heb ik dan de eerste geopend: kleur okee, reuk goed, schuimkraag schitterend, smaak apart. Ik vond het niet uitgesproken lekker en deze had een droppige nasmaak; niet echt mijn biertje! 🙃

  1. Hoi Anton, wat leuk dat je het brouwpakket hebt gekregen! Het zelf kunnen brouwen is inderdaad een leuke ervaring. Fijn dat het proces goed ging, wel jammer dat de smaak wat tegen viel. Misschien voor de volgende keer een andere smaak voor het brouwproces zoals een Weizen, Blond, Wit of IPA. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *