Beste biertap voor thuis - Philips Perfect Draft

De Beste Biertap voor Thuis | Top 5 in 2024

Herken je het gevoel wanneer je een BBQ, feestje of een avondje met je vrienden organiseert en je zin hebt in een vers getapt biertje? Herkenbaar! Niets gaat boven een vers getapt biertje met een tweevingerdikke schuimlaag. Maar wat als wij jou vertellen dat het mogelijk is om een biertap naar je eigen huis te halen. Tap je eigen bier in je woonkamer, mancavé of in de tuin. In deze blog vergelijken we de verschillende biertaps en brengen we alle voor- en nadelen in kaart zodat jij de beste keuze kunt maken!

Wat is een Biertap voor Thuis?

Een biertap voor thuis, ook bekend als een thuistap, is een tap die ervoor zorgt dat je direct thuis vers bier kunt tappen en serveren. Zoals de naam het al zegt zijn deze thuistaps ontworpen om de ervaring van een vers getapt biertje, zoals we die kennen in een café of bar, naar je eigen huis te halen. Bij Bierkanjer zien we dat biertaps voor thuis steeds populairder worden. Dit komt omdat de bierliefhebber steeds meer interesse krijgt in speciaalbieren. Daarnaast biedt een biertap voor thuis het gemak om direct kwalitatief bier te tappen en te serveren. Deze thuistap variëren van eenvoudige, compacte modellen tot professionele biertaps voor de echte bierliefhebber.

De beste biertap voor thuis - Biertaps

Hoe kies je de perfecte biertap voor thuis?

Bij het kiezen van de perfecte biertap voor thuis zijn er verschillende belangrijke factoren die je beslissing kunnen beïnvloeden. Welke factoren dit zijn, is voor iedereen verschillend. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je belangrijk vindt bij het aanschaffen van de beste biertap voor thuis. Vanuit Bierkanjer vinden we in ieder gevallen dat onderstaande factoren het belangrijkste zijn voor het afwegen van een biertap;

 • Prijs: Er zit veel verschil qua prijs tussen de verschillende biertaps. Het is daarom goed om je budget te bepalen en je af te vragen wat je bereid bent om te betalen voor een biertap.
 • Inhoud van de vaten: De inhoud van de biervaten kan verschillen van 2 tot 6 liter.  
 • Houdbaarheid van het Fust: Overweeg hoe lang het bier vers blijft na het openen van het vat.
 • Onderhoud: Vrijwel alle biertaps in deze blog zijn onderhoudsvriendelijk. Toch is bijvoorbeeld niet bij elke biertap een lekbak inbegrepen.
 • Grootte van de Biertap: Afhankelijk van de beschikbare ruimte, kun je een compact model of een groter model voor meer functionaliteit kiezen.
 • Materiaal: Overweeg roestvrij staal voor duurzaamheid en hygiëne of kunststof voor een budgetvriendelijke optie.
 • Soorten Bier: Niet alle soorten bier zijn beschikbaar voor elke biertap. Zorg dat de biertap de biersoorten serveert die jouw voorkeur hebben

Door deze punten in overweging te nemen, kun je een goede keuze maken voor de beste biertap voor thuis. Persoonlijk vind ik het budget, de inhoud van de vaten en de soorten bier het belangrijkste bij het kiezen van een biertap. Dit met de reden dat alle thuistaps ruimte in beslag nemen, ze vrijwel allemaal onderhoudsvriendelijk zijn en de fusten in vrijwel één week op gaan.

Plek 5: Krups Beertender

De Krups beertender staat op plek 5 in de beste biertap voor thuis. De Krups beertender is een biertap die al jaren meegaat en onderdeel is van de Heineken Group. De eerste exemplaren werden al ruim 10 jaar geleden geproduceerd. Helaas heeft Heineken enkele jaren geleden besloten om de beertender niet meer zelf te verkopen. Partijen als bol.com, Amazon en Blokker verkopen de biertap nog wel, al is het aanbod minimaal.

Goed om te benoemen is dat er meerdere varianten zijn van de Krups Beertender zijn. Deze verandering heeft er niet voor gezorgd dat de Krups Beertenders niet meer van deze tijd zijn, integendeel zelfs, de Krups Beertender is een echte kwaliteitsbiertap. De Krups Beertender is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. Daarnaast maakt de thuistap gebruik van 5 liter biervaten, ideaal voor avonden met vrienden of voor een feestje. Met een robuust ontwerp en een indicatielampje is het een biertap dat opvalt.

Beste biertap voor thuis | Krups Beertender

Voor- en nadelen Krups Beertender

Minpunten:

 • Prijs: De prijs is iets aan de hoge kant als je naar de andere biertaps kijkt
 • Beschikbaarheid: De Krups Beertender wordt niet doorontwikkeld. Ook eventuele losse onderdelen zijn lastig te bestellen
 • Grootte: Het kan zijn dat deze biertap te groot is voor sommige ruimtes.

Pluspunten:

 • Breed Assortiment aan Bieren: Geschikt voor alle 5-liter vaten, wat een ruime keuze aan biersoorten mogelijk maakt.
 • Gebruiksvriendelijk: Eenvoudig te gebruiken zodat je makkelijk bier tapt.
 • Optimale Temperatuur: Goede koeltechnologie en houdt bier perfect gekoeld op 4°C.

Persoonlijke en gebruikerservaring Krups Beertender

De Krups Beertender is een degelijke optie. De biertap is eenvoudig te installeren, maakt gebruik van 5 liter vaten en is makkelijk in gebruik. Vanuit dit oogpunt is de Krups Beertender een goede optie. Echter, als we kijken naar de prijs, de beperkte beschikbaarheid, de mate van doorontwikkeling, de beschikbaarheid van onderdelen en de grootte, zijn andere thuistaps een betere optie. Mede daarom hebben we deze Krups Beertender op plek 5 gezet.

Voor wie is deze biertap geschikt?

De Krups Beertender is ideaal voor traditionele bierliefhebbers die waarde hechten aan kwaliteit en duurzaamheid. Het is perfect voor huishoudens die regelmatig van een goed glas bier willen genieten en een tap zoeken die naadloos past in een klassiek interieur.

Plek 4: H. Koenig Beertender

De H.Koenig Beertender staat op plek 4 in de beste biertap voor thuis. De H.Koenig biertap is bruikbaar met alle 5-liter universele vaten en garandeert een houdbaarheid van het bier tot 30 dagen. Het is een stevige biertap van roestvrij staal. Het mooie aan de H.Koenig is dat er een led-display is waar je de temperatuur kunt instellen tussen de 2 °C tot 12 °C.

Verder heeft de H.Koenig thuistap een goed koelsysteem en zorgt daardoor voor dat we genieten van een goed gekoeld biertje op de juiste temperatuur! Er moet wel water bijgevuld worden om het bier af te laten koelen. Met de universele 5 liter vaten heb je ook de ruime keuze tussen verschillende bieren zoals Heineken, Desperados of La Chouffe!

H. Koenig biertap 5 liter biervaten - beste biertap voor thuis

Voor- en nadelen H.Koenig Beertender

Minpunten:

 • Uiterlijk: De H.Koenig is geen blikvanger. Het is een degelijke biertap.
 • Lawaaiig: De Beertender is wat laawaiig dan de andere biertaps. Dit kan als irritant worden ervaren.
 • Productie: De biertap wordt in China geproduceerd en heeft bij enkele exemplaren soms mankementen.

Pluspunten:

 • Breed Assortiment aan Bieren: Geschikt voor alle universele 5-liter vaten zoals Heineken, Desperados of La Chouffe
 • Koelsysteem: De H.Koenig maakt gebruik van een goed koelsysteem
 • Led-display: De temperatuur kun je zelf instellen tussen de 2 °C tot 12 °C.

Persoonlijke en gebruikerservaring H. Koenig Beertender

Na zelf de H.Koenig Beertender te hebben getest, staat deze terecht op plek 4 in de lijst van de beste biertaps voor thuis. Omdat de biertap gebruik maakt van universele 5-liter vaten, van Heineken tot Affligem, maakt het een interessante biertap. Het instelbare led-display, waarmee je de temperatuur tussen 2°C en 12°C kunt aanpassen, zorgt ervoor dat elk biertje goed wordt geserveerd.

Ondanks het stevige roestvrijstalen ontwerp, moet ik toegeven dat het apparaat visueel niet heel aantrekkelijk is en het vrij lawaaiig is. Waar ik daarnaast ook online wat onzekerheden las, heb ik die zelf niet ervaren. Al met al biedt de H.Koenig een goede mix van functionaliteit en waarde. Een terechte plek 4!

Voor wie is deze biertap geschikt?

De H.Koenig 5 Liter is ideaal voor huishoudens die van afwisseling houden en verschillende soorten bier willen proberen. Het is perfect voor kleine bijeenkomsten en regelmatig thuisgebruik.

Plek 3: The Sub Compact (niet meer verkrijgbaar)

Update: The Sub Compact is niet meer verkrijgbaar sinds 07-05-2024. De 2-liter SUB vaten blijven nog 2 jaar verkrijgbaar en het lopende onderhoud en de commerciële garantieondersteuning voor consumenten blijven bestaan.

De The Sub Compact biertap is misschien wel een van mijn favoriete biertaps. Dit komt omdat het een aantrekkelijk, klein biertap is die ideaal is voor bij kleine gezelschappen. The Sub Compact biertap maakt gebruik van 2 liter vaten. De keuze in de verschillende vaten is ruim, denk aan Heineken, Paulaner of Affliglem. De vaten zijn overigens alleen online te koop. Het vervangen van de vaten gaat eenvoudig. Beerwulf is helaas gestopt met de verkoop van The Sub Classic, een variant van The Sub Compact.

Verder is The Sub Compact een zeer gebruiksvriendelijke biertap en eenvoudig in gebruik. Dankzij de Peltier Cooling technologie heeft het apparaat een stil maar zeer effectief koelsysteem. De klassiek zwarte uitstraling past thuis in ieder interieur. Met deze biertap kies jij voor kwaliteit met een mooie uitstraling.

The-Sub-Compact-Edition-Review-The-Sub-Compact-Edition-biertap-zwart

Voor- en nadelen The Sub Compact

Minpunten:

 • Temperatuur: Er is geen temperatuurindicator aanwezig.   
 • Grote groepen: The Sub Compact is niet geschikt als je met een grote groep bent. Je moet dan namelijk constant de vaten vervangen.

Pluspunten

 • Gezelschap: The Sub Compact is ideaal voor in een klein gezelschap.
 • Koelsysteem: The Sub Compact maakt gebruik van een goed koelsysteem.
 • Ruim aanbod vaten: Online is er een ruime keuze aan verschillende vaten

Persoonlijke en gebruikerservaring The Sub Compact

Naast dat ik zelf heel enthousiast ben over The Sub Compact zijn de online beoordelingen van The Sub Compact Edition zijn positief. De reviews zijn zeer goed en gebruikers hebben goede ervaringen met deze thuistap. Er is een ruim aanbod in vaten, de installatie gaat eenvoudig en het onderhoud is minimaal. Al met al is dit wat mij betreft de ideale biertap voor in een klein gezelschap of als je zelf wilt genieten van (speciaal)bier op zijn tijd.

Voor wie is deze biertap geschikt?

The Sub Compact is ideaal voor stadsbewoners of iedereen met beperkte ruimte die toch wil genieten van een premium bierervaring thuis. Het is perfect voor degenen die een moderne en stijlvolle aanvulling op hun interieur zoeken.

Plek 2: Heineken Blade

De Heineken Blade biertap is een professioneel en compact biertapsysteem, eenvoudig te installeren en makkelijk in gebruik. Het is zelfs zo eenvoudig dat je alleen een stopcontact nodig hebt. Ook het vervangen van de 8 liter vaten gaat super simpel. Er gaan fusten van 8 liter in (30 biertjes) die eenmaal aangebroken een maand houdbaar zijn.

De Heineken Blade is enorm gebruiksvriendelijk, heeft geen externe koolzuurtanks nodig en ook geen structurele reiniging of onderhoud. Het is een échte biertap voor comfort. Geniet zelf thuis dagelijks van vers en ijskoud tapbiertje. Het is ideaal voor op een feestje thuis met vrienden of familie en het past goed in iedere mancave of buitenkeuken.

Heineken Blade biertap - Heineken Blade met vers getapt biertje

Voor- en nadelen Heineken Blade

Minpunten:

 • Prijs: De prijs is hoger ten opzichte van de andere biertaps.   

Pluspunten:

 • Professioneel: De Heineken Blade heeft een professioneel biertapsysteem
 • Gebruiksvriendelijk: De Heineken Blade is super gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik
 • Compact Ontwerp: Ideaal voor kleinere ruimtes en stijlvol genoeg voor elke setting.

Persoonlijke en gebruikerservaring Heineken Blade

De Heineken Blade biertap is een super gebruiksvriendelijk thuistap en ideaal voor de ”gewone” drinkers als echte bierliefhebbers. Met een professioneel biertapsysteem en een compact maar elegant ontwerp is het een echt toevoeging in elke woonkamer of mancave. De hogere prijs kan wellicht een drempel zijn. Al verdiend dit zich zeker weer terug door de kwaliteit die de Heineken Blade met zich meebrengt.

Voor wie is deze biertap geschikt?

Bierliefhebbers en kleine horecagelegenheden die een premium, stijlvolle oplossing zoeken voor het tappen van bier.

Plek 1: Philips Perfect Draft

Op de eerste plaats in de top 5 van de beste biertap voor thuis staat de Perfect Draft Thuistap van Philips. Deze thuistap van Philips is een combinatie van kwaliteit en gebruikersgemak. Met deze biertap is het mogelijk om 30 dagen lang vers bier te bewaren op 3°C. Met een echte taphengel kan er tot wel 6 liter worden getapt. Daarnaast kan er met een LCD-display op ieder moment gekeken worden naar de temperatuur, hoeveelheid en de versheid van het bier!

Verder hebben de vaten een hygiënische bevestigingsmethode. Bij ieder vat is een nieuwe slang inbegrepen die na elke 30 dagen vervangen kan worden. Daarnaast is de Philips Perfect Draft gebruiksvriendelijk en gaat het vervangen van de vaten eenvoudig. Als laatste is het apparaat geschikt voor verschillende biersoorten zoals Hoegaarden, Leffe, Triple Karmeliet en Jupiler. Proost!

Philips Perfect Draft thuistap

Voor- en nadelen Philips Perfect Draft

Minpunten:

 • Ontwerp: Het is niet meeste elegante ontwerp   

Pluspunten:

 • Prijs/kwaliteitsverhouding: Een zeer professionele en gebruiksvriendelijke biertap voor een goede prijs
 • Aanbod vaten: Het aanbod verschillende vaten is enorm
 • Led-display: De temperatuur kan worden afgelezen op het LCD-display

Persoonlijke en gebruikerservaring Philips Perfect Draft

De Philips Perfect Draft is niet voor niets de nummer 1 in de top 5 van beste biertaps voor thuis. Het is een echte kwaliteitsbiertap die jouw favoriete bieren op de juiste temperatuur tapt. Met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding haal je een biertap binnen waar je van op aan kunt. Met een LED-display houdt je constant in de gaten wat de temperatuur is van jouw favoriete bier.

Voor wie is deze biertap geschikt?

Serieuze bierliefhebbers die thuis een constante, hoge kwaliteit willen en graag verschillende bieren willen proberen.

Conclusie: De beste biertap voor thuis

Bij het maken van een keuze van de beste biertap voor thuis, speelt niet alleen de kwaliteit een rol, maar ook de hoeveelheid mensen en je persoonlijke voorkeuren. Hieronder vind je een toelichting van de top twee, elk met zijn unieke sterke punten voor verschillende situaties.

Heineken Blade

Voor grotere feesten en bijeenkomsten is de Heineken Blade een goede optie. Deze Heineken Blade straalt professionaliteit uit met zijn elegante ontwerp en biedt tegelijkertijd gebruiksgemak en een compact formaat. Met 8-liter fusten die een maand houdbaar zijn, is het ideaal voor grote groepen. Hoewel de prijs wat hoger is, betaalt dit zich wel terug in de uitstraling en functionaliteiten. De Heineken Blade onderscheidt zich als een premium keuze voor de serieuze bierliefhebber.

Philips Perfect Draft

Aan de top van onze lijst staat de Philips Perfect Draft, die uitblinkt in prijs-kwaliteitverhouding. Deze biertap combineert gebruiksgemak met een breed assortiment aan 6-liter vaten, waardoor je altijd kunt genieten van je favoriete bier op de ideale temperatuur, dankzij het handige LED-display. Ondanks het minder elegante ontwerp, maakt de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het systeem de Perfect Draft tot een uitstekende allrounder. Het is de perfecte keuze voor de bierliefhebber die waarde hecht aan diversiteit, kwaliteit en gebruiksgemak.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *