5 liter biervaten - Affliglem Blanché

5 Liter Biervaten | Verschillende Fusten

Ben je opzoek naar 5 liter biervaten? Dan zit je met deze blog goed! Je komt te weten wat 5 liter biervaten zijn, op welke biertap de biervaten passen, waar je op moet letten bij aanschaf van deze bierfusten en welke aanbieder de beste prijs biedt.

Wat zijn 5 liter biervaten?

De 5 liter biervaten zijn fusten die vooral geschikt zijn voor feestjes, voor als je onderweg bent of als je geen machine in huis hebt. Met de 5 liter biervaten kan er op elke plek op elk moment van de dag getapt worden. De 5 liter biervaten zijn fusten die een inhoud hebben van ongeveer 20 biertjes.

De H.Koenig biertap met 5 liter biervaten

Er zijn maar weinig biertaps waar je de 5 liter biervat op kunt aansluiten. De vrijwel enige biertap die dat kan is de H. Koenig. De H. Koenig biertap is geschikt voor alle universele 5 liter vaten zoals Heineken, Affligem blond en Desperados. De H. Koenig beschikt over een uitstekend koelsysteem. Dit koelsysteem zorgt ervoor dat de vaten tot wel 3°C gekoeld kunnen worden en 30 dagen houdvaar zijn. Binnen dit koelsysteem heb je de mogelijkheid om de temperatuur te veranderen tussen de 3°C en 6°C.

Daarnaast is de taphendel afneembaar en kan deze simpel worden schoongemaakt. Dit geldt ook voor de lekbak die onder de taphendel gevestigd is. Verder zitten er antislip matjes aan de onderzijde van de biertap. Zo voorkom je dat de biertap wegglijdt tijdens het tappen. Het laatste aspect van de H. Koenig is dat deze biertap een vermogen van 65 wat heeft en daardoor jou van goed bier voorziet.

Overal het algemeen wordt de H. Koenig als een goede betrouwbare biertap beschouwd. De biertap heeft een goed koelsysteem met bijbehorende temperatuurindicator. Daarnaast is de biertap makkelijk schoon te maken en eenvoudig in gebruik. Echter zijn er ook wat minpunten te vinden. De 5 liter biervaten voor de H. Koenig zijn niet overal te koop waardoor je vaak afhankelijk bent van enkele aanbieder. Daarnaast kan de biertap wat lawaaiig zijn. Of jij dit een nadeel is, is voor iedereen verschillend. Al met al een mooie biertap voor thuis!

 Juiste 5 liter vaten zijn niet altijd overal verkrijgbaar
Lawaaiig


 Goed koelsysteem
 Temperatuurindicator
Makkelijk schoon te maken
 Eenvoudig in gebruik

Wat je moet weten bij de 5 liter biervaten

In principe werken de 5 liter vaten heel eenvoudig. Bij de levering van de vaten is een tapkraantje bijgevoegd. Dit tapkraantje kun je zelf eenvoudig monteren aan het vat. Op deze manier kan iedereen genieten van eigen getapt bier. Let wel op dat de eerste bieren vaak veel schuim bevatten. Dit zal naarmate je meer gaat tappen afnemen. De onderstaande video geeft uitleg over een soort gelijke manier van een 5 liter biervat. Echter wordt er bij de vaten van Beerwulf aan de bovenzijde getapt.

Zelf tappen met 5 liter biervat

Heb je geen machine in huis of wil je onderweg genieten van getapt bier? Dan zijn de 5 liter tapvaten wat voor jou! Het meegeleverde tapkraantje sluit je direct aan op het vat, zodat je hem overal neer kunt zetten en gebruiken. Doordat je het tapkraantje eenvoudig kunt installeren op het vat kan iedereen zelf zijn of haar eigen bier tappen. Met een 5 liter biervat kunnen ongeveer 20 biertjes worden getapt. Een ideale oplossing voor elke verjaardag, BBQ of ander feestmoment.

Tip: Zet het 5 liter vat van te voren in de koelkast om gelijk goed koud bier te kunnen serveren.

Vergelijken van de 5 liter biervaten

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *