5 liter biervaten - Affliglem Blanché

5 Liter Biervaten: Van Gebruik tot Perfecte Tapervaring

Zoek je 5 liter biervaten die je eenvoudig kunt meenemen en waarmee je zelf kunt tappen zonder een volledige biertapinstallatie aan te schaffen? Dan ben je hier op de juiste plek! In deze blog ontdek je alles over 5-liter biervaten: hoe ze werken, waar je ze kunt kopen, en prijsvergelijkingen. Met mijn ervaring in het tappen van bier, leid ik je door de beste opties en geef ik praktische tips voor de ultieme tapervaring thuis.

Wat zijn 5 liter biervaten?

5 liter biervaten zijn fusten ontworpen om eenvoudig je eigen bier te tappen. Deze biervaten zijn ideaal voor feestjes, om te genieten van ijskoud bier, of wanneer je geen volledige biertapinstallatie wilt of kunt aanschaffen. In al deze situaties bieden 5 liter biervaten een uitstekende oplossing.

Het grote voordeel van deze vaten is dat je op elke plek en elk moment van de dag bier kunt tappen. Met het bijgeleverde tapkraantje kun je eenvoudig direct uit het biervat tappen. Met een inhoud van 5 liter kun je ongeveer 16 á 17 biertjes van 0,3 liter tappen, een perfecte hoeveelheid om te genieten met vrienden, familie of collega’s.

Hoe werken de 5 liter biervaten

De 5 liter biervaten zijn zeer eenvoudig in gebruik. Bij levering van de vaten wordt een tapkraantje meegeleverd, dat je gemakkelijk zelf aan het biervat kunt monteren. Door het kraantje goed te installeren, tap je moeiteloos je eigen bier. Het is aan te raden om het biervat minstens 10 uur van tevoren te koelen, zodat je altijd ijskoud bier kunt tappen wanneer je het vat opent.

Bij het tappen van je eerste biertje komt er meestal wat schuim vrij. Dit is normaal en zal afnemen naarmate je meer biertjes tapt. De onderstaande video toont hoe een 5 liter biervat werkt. Ook bij deze biertap wordt een tapkraan meegeleverd.

Zelf tappen met 5 liter biervat

Geen biertap in huis? Geen probleem! Met een 5 liter biervat kun je toch genieten van heerlijk koud bier zonder gedoe of rommel. Deze biervaten zijn een van de meest gebruiksvriendelijke opties op de markt. Het meegeleverde tapkraantje is eenvoudig aan te sluiten, waardoor je snel en makkelijk je favoriete bier kunt tappen. Het grote voordeel van 5 liter biervaten is hun veelzijdigheid; je kunt ze overal neerzetten, zowel thuis als buitenshuis, bijvoorbeeld in het park of op de camping.

Met een inhoud van 5 liter tap je ongeveer 16 á 17 biertjes van 0,3cl, wat perfect is voor verjaardagen, barbecues of andere feestelijke momenten. Bovendien zijn deze biervaten compact en gemakkelijk te vervoeren.

Tip: Plaats het vat minimaal 10 uur van tevoren in de koelkast, zodat je meteen kunt genieten van ijskoud bier zodra je begint met tappen. Voor een optimale tapervaring, zorg ervoor dat het tapkraantje goed is gemonteerd en dat je langzaam tapt om overmatig schuim te voorkomen.

5 liter biervaten vergelijken

Er zijn veel verschillende 5 liter biervaten beschikbaar. Bij Beerwulf heb je de keuze uit ruim 11 verschillende biervaten. In onderstaande vergelijking vind je een kleine greep uit het assortiment en de bijbehorende prijzen.

2, 6 en 8 liter vaten

Naast de 5 liter biervaten heb je ook de keuze uit 2 liter vaten. De 2 liter biervaten zijn biervaten die bij de verschillende Krups biertaps horen. Dit zijn kwalitatief, goede, kleine compacte biertaps die geschikt zijn voor 2 liter biervaten. Een ideale hoeveelheid voor een klein gezelschap! In onze blog lees je alle over de 2 liter vaten en de bijbehorende biertaps.

Verder is het ook mogelijk om 6 liter vaten bij de Philips Perfect draft te kopen. De Philips Perfect is de beste biertap voor thuis. Deze biertap gaat jaren mee en heeft veel verschillende functionaliteiten zoals een LCD-display en een temperatuurindicator. Voor deze biertap zijn alleen 6 liter biervaten geschikt.

Als laatste is het ook mogelijk om 8 liter biervaten te kopen. Deze bierfusten zijn geschikt voor de Heineken Blade, de beste biertap voor thuis! Een grote, elegant biertap dat een lust voor het oog is.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. De 5 liter tapvaten passen ook in de 4 liter Beertenders met een bijpassend slangetje. Zo werkt het in Frankrijk al sinds de introductie van de Beertender.

 2. Dit weekend voor het eerst geprobeerd en het werkt uitstekend. Zelfs de temperatuur van het bier is top en beertender geeft de hoeveelheid ook redelijk juist aan. Slangetjes gekocht via Amazon en zijn 1 keer bruikbaar.

 3. Onderstaande tekst gevonden, echter ik ben het tapkraantje kwijt. Kunt u mij helpen ? Het betreft zo’n zelfde vaatje maar dan van Heineken. Bij voorbaat dank, Frans Luijten.
  “Het meegeleverde tapkraantje sluit je direct aan op het vat, zodat je hem overal neer kunt zetten en gebruiken. Doordat je het tapkraantje eenvoudig kunt installeren op het vat kan iedereen zelf zijn of haar eigen bier tappen.”

  1. Hi Frans, wat vervelend. Een losse tapkraan aanschaffen is meestal niet mogelijk. De tapkraantjes zitten ofwel vooraf op het biervat gemonteerd of worden er los bijgevoegd. Mocht je een nieuwe tapkraan willen hebben, dan zul je een nieuw biervat moeten bestellen. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd. Groeten Bjarne

 4. Wat betekend exp 03-2022 Is dat de datum dat het bier gebrouwen is of is dat de datum dat het tot die datum houdbaar is. Kan mij iemand hierover informeren

 5. Hoi hoi

  Ik heb zojuist een H.koenig beertender besteld.
  Nu hoorde ik in de Gall en Gall geen vaatjes meer worden verkocht.
  Maar wel het volgende trucje, waar koop ik deze vaatjes;
  Bajes met klein tapkraantje onder een rood ontluchting ventiel onder.
  Ventiel boven los draaien en dan met schroevendraaier dit wippen.
  Dan de afzuig pijp in het ontstane gastje drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *