5 liter biervaten - Affliglem Blanché

5 Liter Biervaten: Van Gebruik tot Perfecte Tapervaring

Op zoek naar 5 liter biervaten die gemakkelijk mee te nemen zijn en waarmee je zelf kunt tappen zonder een hele biertap aan te schaffen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog ontdek je alles over 5-liter biervaten: hun werking, waar ze verkrijgbaar zijn, en prijsvergelijkingen. Met mijn ervaring in bier tappen, leid ik je door de beste opties en praktische tips voor een ultieme tapervaring thuis.

Wat zijn 5 liter biervaten?

5 liter biervaten zijn fusten die gemaakt zijn om zelf eenvoudig je eigen bier te tappen. De 5 liter biervaten zijn vooral geschikt voor feestjes, voor als je wilt genieten van ijskoud bier of wanneer je geen biertap in huis wilt of kunt aanschaffen. Voor alle bovenstaande gevallen zijn de 5 liter biervaten een zeer geschikte oplossing.

Het grote voordeel van deze vaten is dat er op elke plek, op elk moment van de dag bier getapt kan worden. Met een bijgevoegd tapkraantje tap je direct eenvoudig uit het biervat. Met een inhoud van 5 liter, tap je ongeveer 20 biertjes van 0,2cl. Een ideale hoeveelheid om te genieten met je vrienden, familie of collega’s.

Hoe werken de 5 liter biervaten

De 5 liter biervaten werken heel eenvoudig. Bij de levering van de vaten is een tapkraantje inbegrepen. Dit tapkraantje kun je zelf heel eenvoudig monteren aan het biervat. Door het goed te installeren tap je op een makkelijk manier je eigen bier. Voordat je de tapkraan installeert is het wel aan te raden om het biervat ruim 10 uur van te voren te koelen. Zo weet je zeker dat als je de biervat opent, je altijd goed koud bier tapt.

Bij het tappen van je eerste biertje komt in de meeste gevallen schuim vrij. Dit is geen gekke gewoonte en zal naarmate er meer getapt worden afnemen. De onderstaande video geeft uitleg over hoe een 5 liter biervat werkt. Ook bij deze biertap is een tapkraan inbegrepen.

Zelf tappen met 5 liter biervat

Heb je geen biertap in huis of wil je gewoon genieten van goed koud bier zonder dat je veel werk of rotzooi in je huis krijgt? Dan zijn de 5 liter tapvaten wat voor jou! Dit biervat is een van de eenvoudigste en gebruiksvriendelijkste in de markt. Met het meegeleverde tapkraantje, dat je aansluit op het vat, tap je jouw favoriete bier eenvoudig. Ook kun je dit 5 liter biervat op elke plaats neerzetten. Of je nu thuis bent of buiten in het park, jij tapt je favoriete bier waar je bent. Met 5 liter biervaten kunnen ongeveer 20 biertjes worden getapt. Een ideale oplossing voor elke verjaardag, BBQ of ander feestmoment.

Tip: Zet het 5 liter vat van te voren minimaal 10 uur in de koelkast om gelijk goed koud bier te kunnen serveren.

5 liter biervaten vergelijken

Er zijn veel verschillende 5 liter biervaten beschikbaar. Bij Beerwulf heb je de keuze uit ruim 9 verschillende biervaten. In onderstaande vergelijking vind je een kleine greep uit het assortiment en de bijbehorende prijzen.

2, 6 en 8 liter vaten

Naast de 5 liter biervaten heb je ook de keuze uit 2 liter vaten. De 2 liter biervaten zijn biervaten die bij de verschillende Krups biertaps horen. Dit zijn kwalitatief, goede, kleine compacte biertaps die geschikt zijn voor 2 liter biervaten. Een ideale hoeveelheid voor een klein gezelschap! In onze blog lees je alle over de 2 liter vaten en de bijbehorende biertaps.

Verder is het ook mogelijk om 6 liter vaten bij de Philips Perfect draft te kopen. De Philips Perfect draft is een robuuste, kwalitatief goede biertap. Deze biertap gaat jaren mee en heeft veel verschillende functionaliteiten zoals een LCD-display en een temperatuurindicator. Voor deze biertap zijn alleen 6 liter biervaten geschikt.

Als laatste is het ook mogelijk om 8 liter biervaten te kopen. Deze bierfusten zijn geschikt voor de Heineken Blade, de beste biertap voor thuis! Een grote, elegant biertap dat een lust voor het oog is.

Heineken Blade biertap - Heineken Blade met vers getapt biertje

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. De 5 liter tapvaten passen ook in de 4 liter Beertenders met een bijpassend slangetje. Zo werkt het in Frankrijk al sinds de introductie van de Beertender.

 2. Dit weekend voor het eerst geprobeerd en het werkt uitstekend. Zelfs de temperatuur van het bier is top en beertender geeft de hoeveelheid ook redelijk juist aan. Slangetjes gekocht via Amazon en zijn 1 keer bruikbaar.

 3. Onderstaande tekst gevonden, echter ik ben het tapkraantje kwijt. Kunt u mij helpen ? Het betreft zo’n zelfde vaatje maar dan van Heineken. Bij voorbaat dank, Frans Luijten.
  “Het meegeleverde tapkraantje sluit je direct aan op het vat, zodat je hem overal neer kunt zetten en gebruiken. Doordat je het tapkraantje eenvoudig kunt installeren op het vat kan iedereen zelf zijn of haar eigen bier tappen.”

  1. Hi Frans, wat vervelend. Een losse tapkraan aanschaffen is meestal niet mogelijk. De tapkraantjes zitten ofwel vooraf op het biervat gemonteerd of worden er los bijgevoegd. Mocht je een nieuwe tapkraan willen hebben, dan zul je een nieuw biervat moeten bestellen. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd. Groeten Bjarne

 4. Wat betekend exp 03-2022 Is dat de datum dat het bier gebrouwen is of is dat de datum dat het tot die datum houdbaar is. Kan mij iemand hierover informeren

 5. Hoi hoi

  Ik heb zojuist een H.koenig beertender besteld.
  Nu hoorde ik in de Gall en Gall geen vaatjes meer worden verkocht.
  Maar wel het volgende trucje, waar koop ik deze vaatjes;
  Bajes met klein tapkraantje onder een rood ontluchting ventiel onder.
  Ventiel boven los draaien en dan met schroevendraaier dit wippen.
  Dan de afzuig pijp in het ontstane gastje drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *