Tips om Dry January 2022 vol te houden

10 Tips om Dry January vol te houden!

Dry January, de maand waarin er geen alcohol wordt gedronken. Ben jij bezig of heb jij de intentie maar weet jij niet hoe jij deze maand vol gaat houden of waar je moet beginnen. In deze blog lees je 10 tips om Dry January vol te houden.

Wat is Dry January precies?

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Misschien ben jij na de gezellige laatste dagen in december wel helemaal klaar met alcohol en start je het nieuwe jaar met Dry January: een hele maand lang afzien van alcohol. Vier weken geen alcohol is zonder twijfel goed voor je lichaam. De belangrijkste organen in je lichaam laat je zo namelijk regenereren. Maar gelukkig, je hoeft niet bang te zijn dat je helemaal geen bier meer kunt drinken. Het aanbod van bieren met (bijna) geen alcohol is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Daarom zijn er 10 tips om Dry January vol te houden.

Een poosje geen alcohol is dus best goed, maar is alcoholvrij bier ook een beetje te drinken? Er zijn veel 0.0-bieren die je niet drinkt voor je plezier. Het is dan ook een hele kunst voor een brouwer om een bier zonder alcohol te brouwen dat smaakt. Waarom? Alcohol is een van de belangrijkste smaakdragers van een bier. Gelukkig stond de technologie niet stil de afgelopen jaren. Daardoor beschikken brouwers over steeds meer mogelijkheden om alcoholvrij bier te maken dat wel lekker is. Ben jij benieuwd hoe het bierproces precies in zijn werking gaat? Lees dan onze blog over hoe je in 7 stappen bier brouwt.

Heeft Dry January wel zin?

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat rond 20 januari voornemens voor het nieuwe jaar de grootste kans lopen om te sneuvelen. Veel mensen zijn beter in staat gedragsverandering vol te houden wanneer ze weten dat het zin heeft wat ze doen. Wat levert Dry January op voor je gezondheid? En wat zijn de 10 tips om Dry January vol te houden?

Wie niet overmatig drinkt, kan al snel gezondheidswinst boeken wanneer zij of hij een langere periode niet drinkt. Veel mensen ervaren dat ze beter slapen en zich fitter voelen. Een week of drie, vier geen alcohol geeft organen in het menselijk lichaam de gelegenheid om bepaalde organen te laten herstellen, zoals bijvoorbeeld de lever. Maar wellicht schuilt het grootste geheim hier wel achter dat je bewust wordt van je alcoholconsumptie. En die structureel mindert wanneer die aan de hoge kant bleek te zijn. Wie het een hele maand volhoudt en vervolgens weer overmatig alcohol gaat drinken doet al gauw de gezondheidsvoordelen te niet.

Wees daarom bewust van de hoeveelheid alcohol die je nuttigt. Je zult merken dat het een bepaalde effect heeft op je lichaam. Veel mensen ervaren dat ze afvallen wanneer ze gedurende langere tijd geen alcohol drinken. Alcoholische dranken zoals bier bevatten namelijk veel verborgen calorieën. Een maand lang geen alcohol kan er dus voor zorgen dat je afvalt. Maar…. Dit dat lukt alleen als je dit gezonde gedrag niet compenseert door je toevlucht te zoeken tot iets anders waar wel veel calorieën in zitten.

Bewuster en gezonder eten en drinken maken het leven leuker. Wie goed zorgt voor zichzelf, voelt zich fitter. Bewust genieten van een lekkere maaltijd en een goed glas bier helpt voor het welbevinden. Net als voldoende beweging. Dat hoeft niet te betekenen dat je moet gaan hardlopen. Een halfuur per dag wandelen maakt al een wereld van verschil.

10 Tips om Dry January vol te houden

Hoe kun je deze maand te beste doorkomen. Je hoort vaak dat het heel lastig is voor mensen om niet te drinken. Je hebt gauw de neiging om tijdens een middagborrel, verjaardag of in de kroeg met vrienden of vriendinnen een glaasje te drinken. Verleidelijk. Maar laat je niet verleiden over wat anderen zeggen. Laat anderen jou niet beïnvloeden over jouw alcoholgebruik. Maar hoe kom je deze lastige situaties dan precies door. Hieronder lees jij de 10 tips om Dry January vol te houden.

1# Wees voorbereid

De eerste van de 10 tips om Dry January 2023 vol te houden is dat je voorbereid moet zijn! De voorbereiding zit hem in het fysieke en mentale gedeelte. Veel mensen in je omgeving zullen zich afvragen waarom je het doet en of het allemaal wel zin heeft. Probeer in deze situaties een duidelijke antwoord te hebben. Een kort maar krachtige uitleg waar jij met de volle 100% achterstaat. En deze keuze betekent niet gelijk dat jij een geheel ander persoon bent geworden.

Ook fysiek is het goed om je voor te bereiden. Weet jij namelijk dat jij naar een verjaardag gaat waar gedronken wordt. Neem dan zelf je eigen alcoholvrije drankjes mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan radler.

2# Zoek een buddy

Waarom zou je deze moeilijke uitdaging in je eentje aangaan? Zoals de uitdrukking altijd zegt: Samen sta je sterker! Zoek daarom ook een maatje waarmee jij deze maand door gaat komen. Samen kun je elkaar om de fouten wijzen en elkaar motiveren. Verder is het natuurlijk ook een stuk minder saai. Je bent dan tenslotte niet de enige die geen alcohol drinkt. Weet je niet wie je moet kiezen. Denk bijvoorbeeld aan je vrienden, familie, collega of huisgenoot.

3# Geniet van je productiviteit

Een hele goede derde van de top 10 tips om Dry January vol te houden is omdat je veel productiever bent. Wanneer je geen alcohol drinkt betekent het ook dat je geen last van katers hebt. Geen last meer van brakke zaterdagen of zondagen en de energie hebben om heerlijk fris wakker te worden. Je hebt alle energie en je kunt doen wat wil wilt. Uiteindelijk zit je veel beter in je vel.
Ook komen nu alle klusjes naar boven die je eigenlijk al eerder had willen doen. Wil je eens de zolder opruimen, de kasten verven of iets anders. De tijd die jij nu over hebt kun je goed hiervoor gebruiken!

4# Vermijd verleiding

Verleiding een gevaar op de loer. Eventjes naar de kroeg, even naar een gezellig feestje. Dit zijn de avonden waarop jij sterk moet zijn. Maar waarom zou je deze verleiding willen opzoeken. Beloof jezelf dat je een maand lang niet naar de kroeg of verjaardagen met afte party’s gaat waar veel wordt gedronken. Probeer misschien je vrienden of andere te overtuigen om een keer iets anders te doen. Denk hierbij aan de film of een spelletjesavond.

5# Doe iets leuks met het geld

Waarschijnlijk heb je nu meer geld tot je beschikking die je eigenlijk al zou hebben uitgegeven in bijvoorbeeld de kroeg. Beloon je zelf met dit geld. Ga een middagje shoppen, karten of ga lekker uiteten. Je kan het geld natuurlijk ook gaan sparen. Maar het is belangrijk dat jij jezelf uiteindelijk beloond voor het goede gedrag. Een van belangrijkste 10 tips om Dry January vol te houden.

Alcoholvrij bier | 10 Tips om dry january 2023 vol te houden

Ontdek 12 verschillende alcoholvrije bieren!

6# Vertel het rond

Het is belangrijk dat mensen in je omgeving van de situatie afweten. Vertel het daarom tegen de mensen die het dichts bij je staan. Op deze manier praten zij jou ook geen schuldgevoel aan. Integendeel zelf, ze zullen je eerder steunen en aanmoedigen om het vol te houden!

7# Maak het niet te groot

Het is goed om van deze challenge niet een te groot ding te maken. Het is zo’n groot probleem als je het zelf maakt. Dat geldt ook voor jouw Dry January. Probeer het niet groter te maken dan het is en het niet aan de grote klok te hangen. Schenk casual een drankje in voor jezelf, de rest hoeft niet te weten dat het gin & tonic zonder gin is, toc?

8# Bewustzijn

Normaal gesproken begin je te giechelen met een drankje op. Je hebt goede diepgaande gesprekken en voelt je helemaal thuis. Tot de dag erna. Je weet niet meer waar de gesprekken over gaan maar wilt het wel graag weten. Probeer je bewust te zijn over wat mensen in je omgeving tegen je zeggen. Luister naar ze en waardeer wat ze tegen je zeggen.

9#Schenk meer aandacht aan je lichaam

Wanneer je toch goed bezig bent kun je nog beter voor jezelf zorgen. Je merkt dat je beter in je vel zit en je meer wilt en kunt. Luister voortaan beter naar je lichaam. Wat wilt het en wat kan ik wel en niet. Is dit wel het moment om iets gezond of ongezonds te eten. Luister meer naar je lichaam en je zult beter in je vel zitten.

10# Drink Alcoholvrije bieren

Misschien wel een van de beste van de 10 tips om Dry January vol te houden. Vervang de alcoholische dranken voor non-alcoholische dranken. De smaken zullen bij de meeste bieren hetzelfde smaken alleen is er geen alcohol in het spel. Zo heb je de sfeer van gezelligheid maar houdt jij je aan de challenge om Dry January vol te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *